Reisverzekering ongevallen in het buitenland

Reisverzekering ongevallen in het buitenland

Ongevallen in het buitenland zijn vervelend. Niet alleen voor jou op dat moment, het is ook zonde van jouw vakantietijd en extra kosten. Het is iets wat je natuurlijk liever niet wilt, maar je moet er altijd rekening mee houden dat het wel degelijk voor kan komen. Voor dit soort onverwachte gebeurtenissen wil jij je goed vooraf verzekeren. Zo sluit je voor ongevallen in het buitenland een goede reisverzekering af. Wat dit precies in houdt? Wij leggen het uit. 

Ongevallen in Nederland

Een ongevallenverzekering kun je afsluiten in Nederland. Deze verzekering biedt dekking tegen financiële schade die ontstaat als gevolg van een ongeval die blijvende invaliditeit of zelfs overlijden tot gevolg heeft. De grote financiële impact die een dergelijk ongeval kan hebben voor de verzekerde (in geval van blijvende invaliditeit) of zijn nabestaanden (in geval van overlijden) wordt op deze wijze ondervangen. 

Een ongevallenverzekering biedt een eenmalige uitkering bij ziekte of overlijden als direct gevolg van een ongeluk. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk zelf het uit te keren bedrag te bepalen en verzekeren. Dit zal het bedrag zijn wat je maximaal uitgekeerd kan krijgen in geval van blijvende invaliditeit of overlijden. Andere verzekeraars hanteren een vooraf bepaald vast uitkeringsbedrag. De hoogte van de uitkering is in het geval van blijvende invaliditeit overigens afhankelijk van de mate van invaliditeit.

Ongevallen in het buitenland 

Sommige Nederlandse verzekeraars die een ongevallenverzekering aanbieden beperken de dekking niet tot aan de Nederlandse grens. Uit de polisvoorwaarden van diverse verzekeraars blijkt of de ongevallenverzekering ook in het buitenland geldig is. Echter bieden de meeste verzekeraars niet deze dekking buiten Europa of wereldwijd. Controleer daarom goed de voorwaarde van uw ongevallenverzekering voordat u op reis gaat en achteraf blijkt dat u niet verzekerd bent.  

Een reisverzekering voor ongevallen

Het kan gebeuren dat er ongevallen gebeuren als je in het buitenland bent en jouw ongevallenverzekering dit niet dekt. Een andere optie kan ook zijn dat je helemaal geen ongevallenverzekering hebt in Nederland, maar dit wel wilt afsluiten als je op vakantie gaat. Dit kan je afsluiten bij verschillende reisverzekeringen als extra dekking. Vergelijk de opties als extra dekking bij jouw reisverzekering, om er zeker van te zijn dat je reisverzekering een dekking biedt bij ongevallen in het buitenland.