Reisverzekeringen: dit zijn de opties!

Er bestaan verschillende soorten reisverzekeringen, en welke het beste bij jou past hangt af van hoe vaak je reist, hoe lang je reizen duren, wat je gaat doen en waarom je reist. Een reisverzekering van Allianz Direct beschermt je tegen schade die je kunt oplopen net voor of tijdens je reis. Wat is vaak gedekt? Hulp bij noodgevallen, schade aan of diefstal van je bagage, ongelukken, medische kosten en soms ook hulp bij problemen met je voertuig. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende soorten reisverzekeringen.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een optie voor reizigers die gedurende een jaar regelmatig verschillende reizen maken. Denk aan korte stedentrips, een zomervakantie, een weekendje weg of wintersport. Deze verzekering biedt dekking voor al deze reizen gedurende het jaar. Het voordeel is dat je niet elke keer een nieuwe verzekering hoeft af te sluiten, en je de aanvullende modules kunt aanpassen aan de behoeften van elke reis. Klik hier voor meer informatie.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is ideaal voor reizigers die slechts af en toe op vakantie gaan. Deze verzekering is geldig voor de duur van een enkele reis, en je sluit de verzekering af voor de dagen dat je op reis bent. Als je minder dan 21 dagen per jaar reist, kan een kortlopende reisverzekering vaak voordeliger zijn dan een doorlopende verzekering.

Globetrotter verzekering

Voor avontuurlijke reizigers die lange tijd in het buitenland verblijven, zoals bij een wereldreis, backpacken, au-pairwerk of vrijwilligerswerk, is de globetrotter verzekering een uitkomst. Deze verzekering is speciaal ontworpen voor langdurige reizen en biedt dekking voor maanden in plaats van weken. Je moet weten dat doorlopende reisverzekeringen meestal niet geldig zijn als je gaat studeren, stage lopen of werken in het buitenland.

Allrisk reisverzekering

De allrisk reisverzekering is de meest uitgebreide variant van de doorlopende reisverzekering. Naast de basisdekking voor persoonlijke hulpverlening en bagage, omvat deze verzekering ook alle denkbare aanvullende dekkingen. De meeste onvoorziene kosten die tijdens je reis kunnen optreden worden dus gedekt.

Reis- en annuleringsverzekering

Als je zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering nodig hebt, is een multirisicoverzekering een goede optie. Deze gecombineerde verzekering beschermt je tegen problemen voor en tijdens je reis. Het kan ook de kosten dekken als je je reis moet annuleren of vroegtijdig moet beëindigen.

Pechhulp reisverzekering

Als je met een auto, motor of camper op reis gaat, is het fijn om te weten dat je hulp kunt krijgen als je pech hebt. Bij veel reisverzekeringen kun je extra dekking voor pechhulp toevoegen. Je kunt ook kiezen voor een aparte verzekering alleen voor pechhulp.

Last minute reisverzekering

Ben je al onderweg naar je vakantiebestemming en besef je dat je bent vergeten om een reisverzekering af te sluiten? Je kunt dan nog steeds een last minute reisverzekering nemen. Je kunt deze verzekeringen snel en gemakkelijk online afsluiten, zelfs met je smartphone, zodat je toch nog ontspannen van je vakantie kunt genieten.