Skiën in Alta Badia

Skiën in Alta Badia

Italië is misschien niet het eerste land dat in je opkomt als je op wintersportvakantie wilt gaan, maar in Italië zijn er wel een paar grote skigebieden te vinden. Eén van die gebieden is Alta Badia, een groot Italiaans wintersportgebied waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. In totaal heeft het gebied honderddertig kilometer aan pistes en het grootste deel van de pistes – zeventig kilometer om precies te zijn – bestaat uit blauwe pistes. Zo is Alta Badia ook perfect geschikt voor de beginnende skiër om te leren skiën in Alta Badia in Italië.

In Südtirol in Italië ligt het skigebied en een voordeel is dat er bijna nooit wachttijden zijn bij de liften. Het zijn overwegend gemakkelijke pistes die wel goed onderhouden zijn. Verder is er de mogelijkheid om gemakkelijk vanuit Alta Badia andere skiroutes te vinden door in andere gebieden te gaan skiën. Je kunt dus met skiën starten in dit gebied en daarna moeilijkere pistes zoeken in andere, mooie en Italiaanse gebieden. Het gebied heeft in totaal drieënvijftig liften en ongeveer acht kilometer van de pistes bestaat uit zwarte, dus moeilijke pistes.

Verschillende dorpen

Het skigebied wordt omringd door mooie dorpen, zoals Corvara, Pedraces, en La Villa. Deze drie dorpen in Italië zijn overigens ook nog eens uitermate geschikt voor goede après-ski. Bijna elke avond zijn er genoeg goede feesten te vinden, zodat je het skiën in Alta Badia goed kunt afwisselen met goed feesten tot in de late uurtjes. Een aanrader qua skiën is overigens de Sellaronde toer. Het is een uitgebreide skiroute rond het Sellamassief in de Dolomieten waar je normaal gesproken vier skipassen voor nodig hebt.

Deze route is zo prachtig en je kunt in één dag rond Alta Badia de gehele route skiën, zonder dat je ook maar één keer ergens je ski’s uit hoeft te doen. Veel ervaren skiërs kiezen dan ook voor deze route in Italië. Daarnaast is het een perfecte mogelijkheid om in één keer meerdere skigebieden te zien en te ervaren. Genoeg redenen dus om vandaag nog je wintersportvakantie naar Alta Badia in Italië te boeken en je zult er dan ook zeker geen spijt van krijgen.

Zorgeloos skiën in Alta Badia met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!