Skiën in Crans – Montana

Skiën in Crans – Montana

In Zwitserland ligt het mooie en ook wel rustige gebied Crans – Montana. Het eerste voordeel van dit prachtige gebied: het is een zonovergoten gebied mét zekerheid op sneeuw. Het is duidelijk dat dit gebied een aanrader is, niet alleen voor oud, ook voor jonge skiërs. In totaal zijn er in dit gebied pistes te vinden met in totaal een lengte van honderdveertig kilometer. Het grootste deel van de pistes bestaat uit rode pistes, zo’n zeventig kilometer is rood, vijftien kilometer zwarte pistes en het overige deel: vijfenvijftig kilometer aan blauwe pistes.

Crans – Montana is een skigebied dat erg geliefd is bij gezinnen die voor het eerst gaan skiën. Dit komt voornamelijk door de perfecte groepslessen die er worden aangeboden voor zowel snowboard als ski lessen. Verder zijn er ook in het gebied berghutjes te vinden waar je met heel het gezin in kunt slapen op tweeduizend meter hoogte. Zo heb je een prachtig uitzicht over het gehele gebied en over de pistes waar je diezelfde nog hebt geskied.

Gevaarlijke gletsjer

Ook is Crans – Montana bekend om de zogenaamde ‘dodelijke piste’, de gletsjer heet Plaine Morte en op drieduizend meter hoogte is deze gletsjer te vinden. De ski afdaling vanaf deze gletsjer naar het gewone gebied is vijftienhonderd meter naar beneden. Daarmee is het de langste afdaling van Europa en dat maakt Crans – Montana dus ook extra bijzonder, allemaal vanwege deze gevaarlijke en zeer hoge gletsjer waar je dus zeker wel op kunt skiën.  Een skipas voor een hele dag skiën in Crans – Montana kost éénenzestig euro.

Als je er zes dagen – een korte week – wilt skiën, dan betaal je driehonderdzesentwintig euro. Het gebied heeft veertien sleepliften en zowel zes stoeltjesliften als zes gondelliften. Voor de rest kan elke langlauf liefhebber heel blij zijn met Crans – Montana. Waarom? Er is een lange piste voor langlaufers, een lange route welteverstaan, van maar liefst zeventig kilometer lang. Als je dus liever langlauft dan dat je gaat skiën, dan kun je het perfect afwisselen in Crans – Montana met zo’n lange route waar je perfect kunt langlaufen. Crans – Montana is dus een enorm veelzijdig gebied.

Zorgeloos op vakantie in Crans – Montana met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!