Skiën in Les Quattre Vallées

Skiën in Les Quattre Vallées

Eén van de grootste ski gebieden van Europa vind je in Zwitserland: Les Quattre Vallées. Waarom? Het prachtige, diverse skigebied bestaat namelijk uit vierhonderdtwaalf kilometer aan pistes. Daarbij is het aantal kilometers ook nog eens goed verdeeld. Je vindt in Les Quattre Vallées voor het grootste deel rode pistes: tweehonderdtwee kilometer. Verder vind je aan blauwe pistes ongeveer honderdzeven kilometer en voor de liefhebber van zwarte pistes is er ook genoeg: namelijk honderddrie kilometer. Daarmee is Les Quattre Vallées qua pistes al een heel erg veelzijdig gebied.

Het skigebied is gelegen in vier valleien. Het gebied ligt dus in Zwitserland, maar het is één van de grootste aaneengesloten gebieden, waardoor je ook gemakkelijk kunt skiën naar het gebied in Frankrijk. Les Quattre Vallées is zo’n groot en veelzijdig gebied, dat zowel beginners als gevorderden er precies vinden wat ze zoeken. Mocht je helemaal als gezin beginnend zijn als skiërs, dan is het wellicht een aanrader om te beginnen met skiën in een ook iets kleiner gebied, maar aan de andere kant is Les Quattre Vallées zo mooi en groot, dat het een absolute aanrader is.

Veel vlakke stukken

In Les Quattre Vallées zijn wel veel vlakke stukken te vinden, maar dat kan ook bijna niet anders met zo’n groot, uitgestrekt gebied. Voor liefhebbers van langlaufen is het dan wel weer ideaal: er zijn routes met maar liefst zevenenveertig kilometer aan routes voor langlaufen. Zo hoef jij je als langlaufer nooit te vervelen als je dat liever zou doen dan skiën. Aan het aantal liften kun je wel zien dat Les Quattre Vallées een ontzettend groot gebied is – er zijn namelijk tweeënveertig sleepliften, zesentwintig stoeltjesliften en vijftien gondelliften.

De verbinding tussen alle pistes in Les Quattre Vallées is in ieder geval uitstekend. Daarnaast zijn er heel veel perfecte hotels en hostels te vinden in de nabijgelegen dorpen. Het dorp dat het belangrijkst en het grootst in het gebied is, heet Verbier. Mocht je redelijk centraal willen verblijven, dan is het een aanrader om in dit dorp een hostel of een hotel te vinden. In dit dorp vind je verder ook alles, zoals ski verhuur, winkeltjes en goede restaurants, ook voor het nachtleven – de après ski is het dorp en het gebied Les Quattre Vallées uitstekend.

Zorgeloos op vakantie naar Les Quattre Vallées met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!