Skiën in Matterhorn Zermatt!

Skiën in Matterhorn Zermatt

Bent u al eens geweest in Matterhorn Zermatt? Er zijn van die skigebieden waar u echt in uw leven een keer geweest moet zijn. En het skigebied Matterhorn Zermatt is absoluut zo’n skigebied waar u geen spijt van zult krijgen als u er een vakantie naar toe hebt geboekt via deze website. Gelukkig vertellen we u graag in dit artikel meer over Matterhorn Zermatt en de bijzondere mogelijkheden die het skigebied heeft, zoals de uitgestrekte bergen en de variëteit van de verschillende niveaus van de pistes van blauw en rood tot en met zwart met genoeg kilometers voor heel het gezin.

De Matterhorn is natuurlijk de berg der bergen die in Zwitserland ligt. Het is dé berg waar u als ervaren skiër absoluut geweest moet zijn. Het gebied Matterhorn Zermatt ligt dan ook onder deze berg qua hoogtemeters, waardoor u geweldig kunt skiën met als uitzicht Matterhorn. De beroemde berg is 4478 meter hoog. In Matterhorn Zermatt zijn er in ieder geval veel andere bergen die ook records weten te behalen met hoogtes. Alleen daarom is het al een skigebied waar u geweest moet zijn als liefhebber van skiën.

De pistes van Matterhorn Zermatt

Het gehele gebied bestaat uit 194 kilometer aan pistes, waarvan slechts zeventien kilometer blauwe pistes en ruim honderd kilometer aan rode pistes. Dit geeft een beetje aan voor welke skiër het gebied is. Als u dus een echte, beginnende skiër bent is het eventueel aan te raden om wat andere pistes te vinden in andere dorpen rondom Matterhorn Zermatt. Voordeel van dit gebied: er is een goede verbinding met de liften, waardoor het zelfs mogelijk is een dagje de grens richting Italië over te skiën, zodat u ook weer in uw zelfde skivakantie in een ander skigebied kunt skiën.

Qua overnachten zijn er veel hotels en hostels te vinden in het dorp Zermatt, vandaar ook de naam van het skigebied: de berg Matterhorn en het dorp Zermatt. Hier vindt u dus genoeg mogelijkheden om een week lang te kunnen verblijven inclusief leuke restaurantjes en uitgaansgelegenheden die absoluut de moeite waard zijn.

Zorgeloos skiën met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!