Skiën in Ski Arlberg

Skiën in Ski Arlberg

Ski Arlberg is een prachtig skigebied dat in Zwitserland ligt. Als je besluit om een skivakantie te gaan houden, dan kun je kiezen voor verschillende landen waar je kunt gaan skiën: Zwitserland, maar ook Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk of zelfs Italië. Toch komen veel ervaren skiërs al snel terug bij Zwitserland, vanwege het veelzijdige en vooral prachtige landschap en ook Ski Arlberg in Zwitserland heeft dat zeker in zich. En Ski Arlberg is zeker één van de grootste ski gebieden van Zwitserland met maar liefst driehonderdveertig kilometer aan verschillende pistes.

Het gebied is vooral geschikt voor de beginnende en gemiddelde skiër. Ook wel voor de ervaren skiër, maar aan zwarte pistes vind je in Ski Arlberg ongeveer vijfenvijftig kilometer. Aan blauwe en rode pistes vind je in het gebied precies hetzelfde aantal kilometer: ruim honderdveertig kilometer. Zo weet je in ieder geval zeker dat je ruim genoeg pistes hebt om te kunnen skiën of om nog te kunnen oefenen. Elke piste is daarnaast goed in verbinding met de liften en dus met andere pistes in Ski Arlberg.

Verschillende skiliften

Als je een dagje wilt skiën in Ski Arlberg, dan betaal je vijftig euro voor een dagkaart. Mocht je zes dagen willen skiën, dan betaal je net geen tweehonderdvijftig euro. Om meer dagen te skiën ben je dus een stuk goedkoper uit in Ski Arlberg, dan wanneer je ervoor kiest maar één dag te gaan skiën in het prachtige gebied. Ski Arlberg heeft voornamelijk stoeltjesliften, vijftig om precies te zijn. Verder zijn er vierendertig sleepjesliften aanwezig en dertien grote gondelliften om verder in het gebied te komen bij bijvoorbeeld moeilijke, zwarte pistes.

Daarnaast heeft Ski Arlberg als wintersportgebied nog veel meer te bieden. Zo is er een uitgebreide route te vinden voor de liefhebbers van langlaufen en er is zelfs een rodelbaan van maar liefst vier kilometer lang. Ook is er een uitgebreid deel met halfpipes, boardercrosses en een groot funpark voor de snowboarder, maar zeker ook voor de skiër. Het is dus duidelijk dat er meer dan genoeg te doen is in Ski Arlberg. Boek vandaag nog je tickets naar een prachtig, gevarieerd skigebied waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Zorgeloos skiën met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!