Top-10 reisapps

De Douane Reizen app

Wat mag je meenemen aan drank, tabak en souvenirs uit verschillende landen? Welke medicijnen kun je probleemloos over de grens meenemen en voor welke medicijnen heb je een medisch paspoort nodig? Op al deze vragen geeft de Douane Reizen App antwoord.

Selecteer eenvoudig vanuit welk land je terugkeert naar Nederland en je ziet direct wat de regels zijn, opgedeeld in verschillende categorieën: dure aankopen, reizen met contanten, medicijnen, dieren en planten, etenswaren en meer. De app bevat daarnaast een erg handige omrekenfunctie waarmee valuta, volumes en gewichten kunnen worden omgerekend.

Bij dure aankopen (boven de €430) die je mee terugneemt naar Nederland moet je de herkomst aan kunnen tonen. Met de app kun je een eenvoudig een foto maken van de aankoopbon van je nieuwe camera op laptop als bewijsstuk voor de Douane.

Douane bagage app

KopieID

Huur je een auto of check je in in een hotel of camping wordt vrijwel altijd om het identiteitsbewijs gevraagd waarvan een kopie wordt gemaakt. Wist je echter dat dit je blootstelt aan identiteitsdiefstal en dat veel van deze organisaties helemaal geen kopie mogen maken van je identiteitsbewijs?

Met deze app van de Rijksoverheid maak je eenvoudig een veilige kopie van je identiteitsbewijs of paspoort. Eerst maak je een foto van je identiteitsbewijs, waarna je je Burgerservicenummer (BSN) onleesbaar maakt. Ook wordt een watermerk toegevoegd aan de foto. De foto kan daarna worden doorgestuurd naar de organisatie die de kopie van het identiteitsbewijs wenst, zoals het verhuurbedrijf of het hotel.