Vakantie apps: 12 onmisbare apps voor je vakantie

Welke apps moeten er op je telefoon of tablet staan als je op vakantie gaat? Dat er een tablet of smartphone meegaat in je koffer is tegenwoordig bijna een zekerheid. Hoe je deze tablets en smartphones vervolgens optimaal kan gebruiken op je vakantie is een andere vraag. Daarom beschrijf ik hier een aantal vakantie apps die onmisbaar zijn.

Vakantie apps voor betere communicatie

Skype

De bekendste vakantie app is waarschijnlijk Skype. Dit is een programma waarmee je gratis over de hele wereld je vrienden en familie kunt bellen. Enige vereiste is dat je beschikt over een WiFi verbinding. Veel mensen gebruiken Skype op hun computer of laptop, maar Skype heeft ook een app! Hierdoor kun je dus tijdens je vakantie ook in contact blijven met je geliefden zonder dat je hier een cent voor betaald. De Skype vakantie app is verkrijgbaar voor IOS en Android en is gratis. Ook kun je naar ‘normale’ telefoonnummers bellen door middel van Skype Out, hier betaal je wel gesprekskosten voor maar is vele malen goedkoper dan met je mobiel bellen!

Whatsapp

Nog een vakantie app die waarschijnlijk de meeste smartphone gebruikers niet helemaal onbekend voorkomt. Niet zo gek ook, want deze app heeft ongeveer 600 miljoen maandelijks actieve gebruikers! Whatsapp is een berichtendienst waarmee je gratis berichten kunt versturen naar iedereen die de app ook geïnstalleerd heeft. Het enige wat je nodig hebt voor het versturen van de berichten is een werkende (data)verbinding op je telefoon. Als je in het buitenland bent gaat het versturen van berichten wel via je databundel, dus probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van WiFi! Whatsapp is verkrijgbaar voor IOS en Android en is gratis.

Reislogger

Als je het leuk vindt om anderen te vertellen over je reis of vakantie is Reislogger een ideale vakantie app. Met deze applicatie kun je verhalen delen die je meemaakt tijdens je reis en je verhaal mooier maken met die ene fantastische foto die je hebt gemaakt. Je kunt met Reislogger onbeperkt verhalen en berichten plaatsen en deze vervolgens via de verschillende sociale media gelijk met de hele wereld delen. Houd je van schrijven en mist je familie je na 1 dag al, schaf de Reislogger vakantie app dan gratis aan voor Android!

Kaartwereld Post NL

De tijd van kaartjes sturen vanaf je vakantieadres is wel een beetje voorbij. Daarom heeft Post NL een applicatie ontwikkeld waarmee je vanuit het buitenland gemakkelijk een kaartje kunt sturen naar je familie of vrienden. Het enige wat je hoeft te doen is een mooie foto maken op je vakantieadres, deze uploaden in de Kaartwereld vakantie app en vervolgens de kaart af maken met een persoonlijke boodschap. De kaart wordt vervolgens in Nederland gedrukt en verzonden. Wil je de achterblijvers verblijden met een mooie persoonlijke kaart, download dan de Kaartwereld Post NL app gratis voor IOS of Android.

Handige vakantie apps

XE Currency

Als je ergens op vakantie gaat waar een andere valuta wordt gebruikt dan de euro is het handig om te weten wat deze valuta waard is. Dat ene boek, een mooie souvenir of die geweldige trui: wat kost het nou eigenlijk? Met de XE Currency app kun je bereken wat je moet betalen. Superhandig. De app is gratis te downloaden voor IOS en Android.

ATM Hunter

Een vakantie app die niet mag ontbreken op je smartphone of tablet is de ATM Hunter. Als je met de XE Currency app hebt berekend wat dat mooie jurkje kost moet je natuurlijk wel geld hebben om te betalen. Met deze app vind je overal ter wereld de dichtstbijzijnde pinautomaten. Door gebruik van GPS is de app vrij accuraat en hoef je nooit meer de hele stad door te lopen op zoek naar een geldautomaat.

Google Translate

Tijdens een vakantie in een land waarvan je de taal niet spreekt kan het soms knap lastig zijn om je verstaanbaar te maken. In dit geval biedt de app van Google Translate uitkomst. De app bevat een enorme hoeveelheid aan woorden en zinnen in verschillende talen om je toch enigszins te kunnen redden in het buitenland. Het bestellen van eten en het vragen van de weg wordt er in ieder geval een stuk makkelijker door! De app is gratis verkrijgbaar voor IOS en Android. Houd er wel rekening mee dat de app niet offline beschikbaar is, waardoor je gebruik moet maken van de databundel van je smartphone.

Point it

Mocht je het helemaal niet meer weten in de taal van het land waar je op vakantie bent en je kunt geen gebruik maken van de Google Translate app dan is Point it ontzettend handig. Deze vakantie app kun je gebruiken om door middel van het aanwijzen van plaatjes duidelijk te maken wat je precies wilt. Het bestellen van een kopje koffie in Japan was nog nooit zo makkelijk! De Point it app is te downloaden voor €2,39 voor IOS en Android.

Vakantie apps voor reisinfo

Packing Pro

Voordat je op reis gaat is het natuurlijk belangrijk dat je alles wat je mee wilt nemen ook daadwerkelijk meeneemt. Packing Pro is daarbij een handige app om te gebruiken. Je kunt in Packing Pro precies aangeven wat je mee wilt nemen en de app is hierdoor een handige checklist voor je vertrekt. De app geeft ook zelf suggesties en denkt met je mee. Zeer bruikbaar als je bang bent om dingen te gaan vergeten! Packing Pro is verkrijgbaar voor IOS voor €2,99.

SOS op reis

Tijdens je vakantie of reis kunnen er verschillende dingen gebeuren die je vooraf misschien niet had verzien. Diefstal van je paspoort, autopech of het kwijtraken van je portemonnee zijn een paar dingen die iedereen kan overkomen. Tijdens dit soort situaties is het nodig om de juiste instanties te bellen die je verder kunnen helpen met je probleem. SOS op reis biedt hier uitkomst. De app beschikt over een enorme database met daarin de telefoonnummers die je nodig hebt in een noodsituatie. De plaatselijke alarmlijn of het nummer voor het blokkeren van je creditcard: met SOS op reis heb je ze allemaal bij de hand. De app is gratis verkrijgbaar voor IOS en Android.

Weerplaza

Het weer voor de volgende dag op je vakantieadres, dit wil je natuurlijk wel weten. Zo kun je een dag van tevoren al zien of de zon schijnt en je een dag bij het strand gaat liggen of dat het regent en je een dag een museum gaat bezoeken. De Weerplaza app beschikt over veel kaarten van het buitenland en in het onderdeel wereldweer is zichtbaar waar de wolkenvelden en buien zich bevinden. Nooit meer in onzekerheid over het weer op je vakantieadres? Download dan de vakantie app Weerplaza gratis voor IOS en Android.

Triposo

De vakantie app die zeker handig is om op je smartphone te hebben staan is Triposo. De app beschikt over reisgidsen van steden en landen over de hele wereld. Als je eenmaal een gids gedownload hebt is deze ook offline beschikbaar, dus geen dure datakosten. De app kan ook gebruik maken van je locatie om zelf tips te geven over mooie bezienswaardigheden. Daarnaast kun je met de app ook de locale restaurants en hotels gemakkelijk vinden. Een reisgids op je smartphone dus! Triposo is gratis te downloaden voor IOS en Android.