Veilig op wintersport met de juiste reisverzekering

Ga je dit seizoen op wintersport, bijvoorbeeld naar Oostenrijk of Frankrijk? Denk dan aan de juiste reisverzekering met dekking voor wintersport (bijzondere sporten) en medische kosten. Naast de wintersportdekking is ook de dekking voor medische kosten van belang. Je voorkomt hiermee onaangename financiële verrassingen, bijvoorbeeld omdat je zorgverzekeraar niet al jouw medische kosten vergoed. Een voorbeeld daarvan is vervoer met een banaan van de piste naar het dal.

Dekking medische kosten ook belangrijk

Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar meestal niet voor zijn rekening. De kosten van een genoodzaakt langer verblijf ook niet. En de rekening voor opsporing of redding en berging? Ook die kun je niet bij een zorgverzekeraar claimen. Het zijn vooral deze kosten die behoorlijk in de papieren kunnen lopen.

Wintersportdekking op je reisverzekering

Wintersport is een bijzondere vorm van sport die extra risico’s en gevaren met zich meebrengt. Daarnaast is er vaak sprake van een dure skiuitrusting. Die kan beschadigt raken of gestolen worden. Het skiën of snowboarden zelf kan ook gevaarlijk zijn door overvolle pistes en slechte sneeuwcondities. De meest voorkomende blessures bij wintersporters zijn:

  • Gebroken polsen.
  • Letsel aan knieën en enkels (verstuikingen en breuken).
  • Sleutelbeenbreuken.
  • Gebroken armen en ribben.

Om hoge kosten te voorkomen is het belangrijk dat je een goede reisverzekering hebt, inclusief wintersportdekking en dekking voor medische kosten. Dit geldt voor de kortlopende reisverzekering, als de doorlopende reisverzekering.

Kijk of off-piste is meeverzekerd

Off-piste skiën is niet bij alle reisverzekeraars gedekt. Wel bij Allianz Global Assistance. Met als kleine kanttekening: het moet natuurlijk wel verantwoord blijven. Negeer je de waarschuwingen of een verbod op en rond de piste? Of ga je skiën in een gebied waarvoor lawinewaarschuwingen zijn afgegeven? Dan ben je niet verzekerd.nKortom sluit een goede reisverzekering af met dekking voor wintersport en medische kosten. Heb je al een (doorlopende) reisverzekering kijk dan eens naar de voorwaarden. Is off-piste skiën wel gedekt? Zo niet overweeg dan een andere reisverzekering.