Vertrek naar het prachtige Saoedi-Arabië!

Saoedi-Arabië

Er zijn landen die misschien niet direct landen zijn om naar toe op vakantie te gaan. Saoedi-Arabië is waarschijnlijk wel zo’n land, maar toch zal het je verbazen als je ernaartoe gaat en via deze website een vakantie boekt naar het veelzijdige land. Het Arabische land ligt zowel in het Midden-Oosten als in Azië. De hoofdstad is Riyad en er wonen in Saoedi-Arabië bijna dertig miljoen mensen. Het land grenst aan andere landen, zoals Jordanië, Irak en Koeweit. Het land is bijzonder rijk aan aardolie en een groot deel van het land bestaat uit prachtige, uitgestrekte woestijnen.

Geloof in Saoedi-Arabië

Het land is een zeer heilig land voor de islam en dat komt eigenlijk dat de twee meest heilige plaatsen van de islam in Saoedi-Arabië liggen, namelijk Mekka en Medina. Door deze steden en plekken die heilig zijn voor de islam, is een heel groot deel van de bevolking in Saoedi-Arabië dan ook moslim. Hierdoor is het straatbeeld en de cultuur heel anders dan een westers land, waardoor dat al een mooie reden is om Saoedi-Arabië te bezoeken. De Ka’aba is de meest heilige plaats voor de moslims op aarde en deze plaats ligt in de belangrijkste en heiligste stad Mekka.

De stad Mekka is verboden gebied voor niet-moslims. In Medina staat de moskee van de Profeet. Ieder jaar komen er dan ook miljoenen moslims naar Mekka en Medina en vooral naar de moskee van de Profeet in Medina om er te bidden. Als westerse toerist is het lastig om zo dichtbij mogelijk van deze cultuur te komen. Gelukkig is er nog genoeg te zien en te beleven in Saoedi-Arabië. Wat dacht je bijvoorbeeld van de uitgestrekte woestijnen die het land rijk is? Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond de twintig graden en in de zomer wordt het ruim 35 graden.

Klimaat Saoedi-Arabië

Het is dan ook aan te raden om in één van de volgende maanden qua klimaat Saoedi-Arabië te bezoeken: januari, februari, maart, november en december. Als je in één van deze maanden naar Saoedi-Arabië reist, dan is dat eigenlijk het beste, omdat je dan de hete zomermaanden kunt vermijden en de bijbehorende zandstormen die er zeker zijn vanwege het woestijnklimaat. Het is in ieder geval ontzettend de moeite waard om de woestijnen te bezoeken en daarin een mooie rondreis te maken in de woestijnen.

Zorgeloos naar Saoedi-Arabië met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!