Wat is de beste outfit voor in het vliegtuig?

Indien je vaak reist met het vliegtuig, dan weet je dat je een goede outfit moet dragen die comfortabel zit. De temperatuur in het vliegtuig kan sterk verschillen. Buiten het vliegtuig kan het namelijk -27 graden zijn, maar ook wel -15 graden. Het heeft effect op de warmte binnenin het vliegtuig. Lange vluchten zijn nooit erg ideaal, maar je kunt je het beste er maar goed op voorbereiden. Met de volgende tips kun je je goed voorbereiden.

Een vest aan in het vliegtuig

Een vest is een van de meest onmisbare kledingstukken in het vliegtuig. Een vest is eenvoudig aan te trekken en is ontzettend handig op de momenten dag het koud is in het vliegtuig. Een trui aantrekken is altijd minder handig dan een vest. Een vest heeft immers gewoon een handige rits. Je buurman of –vrouw in het vliegtuig vindt het vast ook handiger; zo heel veel ruimte zit er niet tussen de stoelen. Straks geef je nog onbedoeld een elleboog! Eenmaal aangekomen, op de warme bestemming, kun je het vest ook weer gemakkelijk uitdoen.

Lange broek

Waarschijnlijk ga je naar een zonnige bestemming, maar toch is het raadzaam om een lange broek aan te trekken in het vliegtuig. Liever niet eentje die heel strak zit, maar een normale broek. De lange broek beschermt je, net als een vest, tegen de kou in het vliegtuig. Je kunt beter geen riem dragen, omdat deze vaak niet heel comfortabel zit als je een lange vlucht hebt. Daarnaast moet je je riem ook nog eens afdoen tijdens de controles op het vliegveld.

Schoenen met veters

Een hoop mensen hebben last van voeten die dikker worden in het vliegtuig. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar het is dan prettig om schoenen met veters aan te hebben. Je kunt de veters iets losser doen, waardoor je geen last van je voeten krijgt.

Stop je sieraden in je koffer

Sieraden moet je altijd afdoen bij de controles op het vliegveld. Je kunt ze daarom beter gewoon in je koffer stoppen of helemaal niet meenemen. Je loopt alleen maar de kans om ze te verliezen tijdens de controles, wat ontzettend zonde is.

Rugtas

De rugtas heeft veruit de voorkeur als handbagage. Het is eenvoudig te dragen, het wordt niet gemakkelijk gestolen en je hebt ook nog eens je handen vrij.