Wat zijn buitengewone kosten?

Wat zijn buitengewone kosten?

Buitengewone kosten zijn kosten die ontstaan bij onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld als je opgespoord moet worden of wanneer er een natuurramp plaatsvindt. Het zijn dus  kosten die niet snel worden gemaakt. De omstandigheden komen niet vaak voor, maar als ze een keer voorkomen kan het flink oplopen in de kosten. 

Soms worden buitengewone kosten vergoed vanuit je reisverzekering. Bel altijd eerst de alarmcentrale van je verzekeraar. Zo kun je afspraken maken over de te claimen kosten. 

Wat valt er precies onder buitengewone kosten binnen een reisverzekering? 

Buitengewone, of ook wel onvoorziene, kosten komen dus niet vaak voor en moeten daarom goed verzekerd worden. Mocht je namelijk wel in een buitengewone situatie komen, dan lopen de kosten enorm op. Maar wat dekt de reisverzekering precies als iets onder een buitengewone omstandigheid valt? We zetten het voor u op een rij. 

  • Vervoer terug naar huis als je bijvoorbeeld een ongeval hebt gehad;
  • reddingsacties, opsporingsacties bij een ongeluk of overlijden;
  • extra kosten voor langer verblijf als je door bijvoorbeeld ziekte niet naar huis kunt;
  • extra reiskosten als je eerder naar huis moet;
  • extra telefoonkosten, bijvoorbeeld met de alarmcentrale; 
  • vervoerskosten voor ziekenhuisbezoek;
  • verzendkosten voor medicijnen die ter plaatse niet te krijgen zijn.

Belang van een reisverzekering voor buitengewone kosten

Als er iets gebeurt op vakantie in het buitenland kan dit al snel leiden tot hoge kosten. Denk dan aan een ongeval en de daarbij horende kosten voor reddingsacties, noodvervoer naar huis, of aan zorgkosten die de Nederlandse zorgverzekeraar niet vergoedt. De ruime meerderheid van de vakantiegangers die een reisverzekering afsluiten noemt dit soort kosten dan ook als reden om dat te doen.