Werelddekking

Een reisverzekering met een werelddekking kun je het beste afsluiten wanneer je een reis maakt buiten Europa. Bij alle aanbieders kost dit je extra geld, maar je weet dan wel dat je ook buiten Europa verzekerd bent.

Wat houdt een werelddekking in?

Bij een reisverzekering kun je kiezen voor de werelddekking. Dit is mogelijk bij zowel kortlopende als langlopende reisverzekeringen. Een werelddekking is een aanvullende reisverzekering, waarbij je verzekerd bent tijdens reizen over de hele wereld. Het betekent dat je in geval van nood eventuele extra kosten bij de verzekering kunt verhalen. Je kunt hierbij denken aan gestolen spullen, beschadigde spullen of een langer verblijf in het buitenland door calamiteiten. Een reisverzekering met werelddekking is doorgaans wel wat duurder dan een dekking voor alleen Europa.

Voor welke landen heb je geen werelddekking nodig?

Een werelddekking is sowieso niet nodig voor landen binnen Europa. Er zijn echter nog een aantal landen waar je heen kunt gaan zonder werelddekking. In de landen Egypte, Marokko, Turkije, Syrië, Israël, Libanon, Tunesië, Algerije en Libië kun je ook terecht met een reisverzekering met een Europa-dekking. Dit geldt echter niet voor alle reisverzekeringen, dus controleer dit altijd goed bij je verzekeraar voordat je ergens heen gaat.

Waarom is de werelddekking duurder?

Een reis binnen Europa zorgt doorgaans voor wat minder risico’s dan een reis naar een ander continent. Daarbij kunnen de kosten buiten Europa soms een stuk hoger oplopen dan wanneer je binnen Europa op vakantie gaat. Omdat je meer risico loopt, betaal je ook meer voor je reisverzekering.

Kortlopende of langlopende reisverzekering?

Een werelddekking is mogelijk bij zowel een kortlopende als langlopende reisverzekering. Een langlopende reisverzekering betaal je doorgaans één keer per jaar. Een kortlopende reisverzekering hoef je alleen te betalen voor de periode dat je werkelijk op vakantie of reis gaat. Wanneer je regelmatig reist, is een langlopende reisverzekering vaak voordeliger. Ga je slechts één keer per jaar op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering ook voldoende. Reis je wel vaak, maar eigenlijk alleen binnen Europa, dan zou je kunnen overwegen om voor een reis buiten Europa een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Het zou immers zonde zijn als je voor één reis meteen een duurdere reisverzekering nodig hebt. Dit is echter een persoonlijke keuze. Weet je niet zeker waar je voor moet gaan, dan kan de aanbieder ook altijd advies geven.