Werken of stage lopen in het buitenland

Ga je binnenkort een paar maanden naar het buitenland voor werk of stage? Een gewone doorlopende reisverzekering biedt geen dekking als je gaat werken of stage lopen in het buitenland. Je dient hiervoor een speciale verzekering af te sluiten. Deze verzekering is specifiek gericht op een verblijf voor langere tijd in het buitenland. Waar let je op als je voor langere tijd naar het buitenland vertrekt voor studie of (vrijwilligers)werk?

Waarom werken in het buitenland?

Er zijn verschillende redenen op te noemen waarom je gaat werken in het buitenland. Je gaat bijvoorbeeld voor langere tijd ontwikkelingswerk doen. Andere redenen kunnen een stage vanuit school zijn of het doen van vakantiewerk, bijvoorbeeld werk op een camping in Frankrijk. Misschien heeft je baas je wel uitgezonden om daar aan de slag te gaan als verkoper. Wat de reden van je verblijf in het buitenland ook is, het is belangrijk jezelf goed te verzekeren. Risico’s in het buitenland zijn veelal anders dan in Nederland. Bespaar onnodige kosten met een op maat reisverzekering.

Wat regel je voor een vertrek naar het buitenland?

Of je nu voor kortere of langere tijd in het buitenland verblijft, er dient vaak van alles te worden geregeld. Denk bijvoorbeeld aan een visum, een comfortabele woonruimte, een ziektekostenverzekering met dekking in het buitenland en natuurlijk een speciale reisverzekering. Als je definitief naar het buitenland verhuist, vervalt veelal de gewone zorgverzekering. Ga je voor een tijdje naar het buitenland? Houd er rekening mee dat dit gevolgen heeft voor je zorgpolis. Je kunt dit nakijken op de website van de Rijksoverheid. Bepaalde zorgkosten kun je meeverzekeren op een gespecificeerde reisverzekering.

Welke verzekering kies je?

Reisverzekeringen voor werk of stage zijn vaak al af te sluiten vanaf 1 maand. Ze zijn uitstekend geschikt voor backpackers, scholieren die stage lopen voor school of vrijwilligerswerk/vakantiewerk doen of juist voor mensen die voor langere tijd in het buitenland voor hun werkgever aan de slag gaan. Uiteraard geniet je dezelfde dekking als van een gewone reisverzekering en zijn er bovendien vele extra voordelen waar je van profiteert.

Tips bij de keuze voor een reisverzekering

Informeer bij je werkgever of hij een aansprakelijkheidsverzekering voor je heeft afgesloten in het buitenland. Datzelfde geldt ook voor een inboedelverzekering voor de accommodatie waar je verblijft. Vaak kun je deze rubrieken aantekenen op de reisverzekering op maat. Eventueel kun je een rechtsbijstand dekking meeverzekeren voor juridische kosten in het buitenland. Verzeker medische kosten altijd mee en vergelijk vooraf verzekeraars op premie en voorwaarden. Vraag gerust een vrijblijvende offerte op zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.