Zo kies je de beste zonnebrand voor op vakantie

Met het voorjaar in de lucht en de zomer die eraan komt, is het goed om na te denken over de kracht van de zon. De Uv-straling van de zon kan namelijk schade veroorzaken aan je huid. Nu weet iedereen dat als je in de zon gaat zitten het verstandig is om jezelf in te smeren met zonnebrand. Maar bij het gewoon buiten zijn wordt vaak vergeten dat je gezicht ook bloot staat aan de straling van de zon. Daarom is het goed om regelmatig zonnebrand te gebruiken. Op zoek naar een goede zonnebrand? Bekijk hier de beste zonnebrand voor het gezicht volgens een dermatoloog.

Wat is een goede zonnebrand?
Bij zonnebrand is het belangrijk om te kijken naar de factor die de zonnebrand heeft. Het getal geeft aan hoeveel schadelijke straling er gereflecteerd of geabsorbeerd kan worden. Hoe hoger het getal is, hoe sterker de zonnebrand werkt. Wanneer je wilt berekenen hoe goed je beschermd bent met een factor moet je eigenlijk weten in welke tijd je normaal gesproken zou verbranden. Als je huid dus verbrandt in 10 minuten, kan je met een zonnebrand met kracht 30 in totaal 300 minuten in de zon kunnen zitten. Er is echter wel één voorwaarde en dat is dat je na 2 uur jezelf opnieuw insmeert.

Zegt een factor alles?
Veel mensen denken, ik heb een hoge factor op de zonnebrand staan, mij kan niets gebeuren. Maar dat is niet zo. Ten eerste is het belangrijk waaruit de zonnebrand verder bestaat. Het kan zomaar zijn dat je huid niet tegen alle ingrediënten kan. Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de manier van insmeren. Wanneer je niet regelmatig het insmeren herhaalt, helpt het niet meer. Wanneer je niet voldoende zonnebrand aanbrengt kan het ook geen beschermende laag vormen en krijg je alsnog problemen. Het is dus belangrijk om te weten welke zonnebrand bij je past. Een zonnebrand met een lagere factor kan wel eens beter uitpakken dan met een hogere factor.

Verantwoord zonnen
De kracht van de zon is op meerdere gebieden belangrijk. Ook als je goed beschermd bent kan je nog last hebben van de zon die dieper in je huid komt. In dat opzicht is het goed om te weten dat een dermatoloog een duidelijke lijn en visie heeft over het gebruik van zonnebrand. Daarnaast is het duidelijk dat een professional door kennis en ervaring de juiste adviezen kan geven. Uiteindelijk is het ook zo dat de zon een bron is voor vitamine D en de kans groot is dat er door ons weer een tekort aan ontstaan in je lichaam, dus genieten van de zon kan geen enkel kwaad. Meer over huidverzorging lees je hier.