Annuleringsverzekering voor je vliegticket

Annuleringsverzekering voor je vliegticket

Je hebt een vakantie geboekt en hebt hier natuurlijk onwijs veel zin in. Of je nu lekker op het strand gaat liggen of je alle bergen in dat gebied gaat beklimmen, jij wilt zo snel mogelijk op deze vakantie. Het is dan ook een extra domper als deze vakantie niet doorgaat. Dat kan aan verschillende factoren liggen. Maar wat moet je nu doen als jouw vakantie niet doorgaat? Krijg je jouw geld nog wel terug? Wij zochten het voor je uit. 

Wat is een annuleringsverzekering voor je vliegticket?

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten van je reis, wanneer deze niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis. Dit kan bijvoorbeeld een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid in de 1e of 2e graad zijn.

Ook wanneer je jouw reis moet afbreken door specifieke gebeurtenissen, biedt een annuleringsverzekering voordelen. Zo krijg je een deel van je reis vergoedt. 

Een annuleringsverzekering biedt een dekking voor jouw geboekte hotelkamer of ander soort accomodatie. Ook jouw vliegtuig- of treinticket krijg jij (deels) vergoed met een annuleringsverzekering mocht een onverwachte gebeurtenis optreden.

Kortlopende annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering kun je afsluiten voor korte duur of doorlopend, net als een reisverzekering. Voor korte duur houdt in, voor één reis of voor een bepaald aantal dagen. Een doorlopende annuleringsverzekering geldt voor het hele jaar door en is voor meerdere reizen, vakanties of weekendjes weg geldig. Mocht je dus meerdere keren per jaar vliegen, dan dekt een annuleringsverzekering het hele jaar door jouw vliegticket, mocht je door bepaalde gebeurtenissen niet meer kunnen gaan. 

Wat kost een annuleringsverzekering vliegticket

De kosten van een annuleringsverzekering verschillen per verzekeraar en type annuleringsverzekering. Zo verschilt de premie van een doorlopende annuleringsverzekering in bedrag per maand in plaats van een bedrag per dag (bij een kortlopende annuleringsverzekering). 

Een negatief reisadvies en jouw vliegticket 

In veel gevallen is bij een doorlopende annuleringsverzekering het annuleren van je vlieg- of treinticket bij een negatief reisadvies wél verzekerd en bij een kortlopende annuleringsverzekering weer niet. 

Wel wordt bij een doorlopende annuleringsverzekering als harde eis gesteld dat de reis geboekt is voordat het land, gebied of stad een negatief reisadvies had. Door de Coronacrisis in 2020 is ook bij veel verzekeraars als eis gesteld dat het negatieve reisadvies niet ontstaan is door een grootschalige epidemie. 

Niet alleen je vliegtickets zijn verzekerd 

Bij de meeste doorlopende annuleringsverzekering zijn niet alleen jouw vliegtickets verzekerd, maar ook tickets voor geboekte concerten en theaterbezoek! De annuleringsverzekering betaald een (deel van het) bedrag terug als er sprake is van een ernstig ongeval, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde of een familielid in de eerste of tweede graad.