Backpack inpakken? Hoe doe ik dit zo efficiënt mogelijk?

Een backpack is een populaire tas voor reizen die niet langer duren dan een week. Er zijn ook een hoop backpackers die voor een langere periode ergens blijven, maar vooral veel heen en weer reizen. Dan is een backpack vele malen handiger dan een koffer. Maar hoe pak je een backpack zo goed mogelijk in? Je leest het in dit blogartikel.

1. Neem alleen noodzakelijke spullen mee

Als je van plan bent om rond te reizen is het raadzaam om alleen noodzakelijk spullen mee te nemen. Alhoewel er heel veel in een backpack past, moet je ook rekening houden met gewicht dat je allemaal mee moet slepen! Daarom: neem alleen het noodzakelijke mee.

2. Hang je schoenen buiten je tas

Voordat je überhaupt begint met het inpakken van je backpack, is het eerste wat je moet bedenken: hoeveel paar schoenen neem ik mee? Bij voorkeur zijn dit er zo weinig mogelijk. Het beste is om een paar schoenen aan te trekken en een extra paar mee te nemen. Daarnaast zijn slippers ook handig om mee te nemen. Je kunt de schoenen en slippers eenvoudig vastmaken aan je tas. Aan de buitenkant wel te verstaan! Dit scheelt een hoop ruimte in je backpack.

3. Draag zware spullen zo laag mogelijk

Als je dan daadwerkelijk begint met inpakken, moet je beginnen met de zware spullen. De zware spullen moeten zo ver mogelijk in de backpack zitten, tegen de rug aan. Op deze plek is je backpack het meest stabiel. Als je alle zware spullen bovenin stopt, plet het niet alleen de spullen die eronder liggen, maar heb je ook het gevoel dat je backpack je steeds naar achteren trekt.

4. Vorm rolletjes van je kleding

Als je je zware spullen in de tas hebt gestopt, kun je beginnen met het inpakken van je kleding. Anders dan je gewend bent in een koffer: je maakt rolletjes van je kleding. Het is niet alleen compacter, maar het draagt ook nog eens veel beter op je rug. Een ander bijkomend voordeel is dat je kleding doorgaans minder snel kreukelt als je het in rolletjes in je backpack hebt opgeborgen.

5. Toilettas bovenop!

Het laatste wat je in je backpack wilt pakken, is je toilettas. Hier kun je je tandpasta, haarlak en dergelijke allemaal in kwijt. En niet vergeten: neem alleen travel-size formaten mee! Dit scheelt ook weer de nodige ruimte en gewicht.

6. Gebruik alle vakjes van je backpack

De meeste backpack tassen hebben een hoop vakjes; en dat is maar goed ook. Je kunt deze gebruiken voor allerlei kleine spulletjes. Zorg er wel voor dat je het gewicht goed verdeeld. Stop niet alle zware spullen aan een kant en de lichte spullen aan een kant.