De mooiste bezienswaardigheden van Noorwegen

Heb je dit jaar nog geen vakantie geboekt, maar wil je er wel dolgraag tussenuit? Voor een fascinerende vakantie dichtbij huis is Noorwegen zeker aan te raden. Dit prachtige land is gelegen in Noord-Europa en herbergt talloze natuurverschijnselen die je in Nederland of de rest van Europa niet vindt. Wat maakt Noorwegen zo bijzonder en waarom trekken er jaarlijks duizenden toeristen uit ons land naar Noorwegen om er met de camper of caravan te kamperen?

Wilde dieren

Als er iets kenmerkend is voor Noorwegen, dan is het wel de ongerepte natuur. Je kunt er kilometers rondrijden zonder dat je mensen of bewoonde gebieden tegenkomt. Je staat er eerder oog in oog met elanden, rendieren, beren of wolven. Mocht je in de gelegenheid zijn, ga dan met de boot de Noordzee op om walvissen, orka’s of dolfijnen te spotten. In Noorwegen heb je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar potvissen. Als je deze walvissen eenmaal hebt gezien, wil je ook een volgende keer weer terug naar Noorwegen.

Fjorden en het Noorderlicht

Wat direct opvalt als je langs de kust van Noorwegen omhoog rijdt richting de Noordkaap, zijn de immens hoge bergen. Ze worden ook wel fjorden genoemd. Zeker bij helder weer en weinig wind zijn ze schitterend om te zien. Een ander opvallend verschijnsel in Noorwegen is het Noorderlicht. In de zomer blijft het daardoor ook ‘s nachts licht. In de nacht wordt je omgeven door een groen- of geelachtig licht. Een schitterend natuurverschijnsel dat je altijd zal bij blijven.

Een actieve vakantie in Noorwegen

Als je wel van een beetje avontuur houdt of er graag op uit trekt om actief vakantie te vieren, dan is Noorwegen voor jou een perfect vakantieland. Je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken, zwemmen, klimmen en nog veel meer. Vlieg naar Oslo of steek bij Duitsland met je camper of auto de brug over naar Denemarken om verder door te reizen naar Noorwegen. Sluit een goede reisverzekering af voor een vakantie naar Noorwegen en je zult werkelijk waar een fantastische vakantie tegemoet gaan en genieten van al het moois dat Noorwegen jou te bieden heeft.