Door de grachten van Amsterdam

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is uiteraard Amsterdam. Voor toeristen, buitenlanders wordt Amsterdam gezien als de stad van prostitutie en drugs, maar de Nederlander, de Amsterdammer weet wel beter. Een korte schets van Amsterdam met highlights voor als je Amsterdam de stad wilt bezoeken zonder de toeristische spots te missen, maar juist ook de leukere dingen aan Amsterdam te herkennen en te vinden.

Vanaf het centraal station ben je binnen honderd meter lopen in het centrum: de Dam. Het plein verbindt eigenlijk alles: de Kalverstraat waar je fantastisch kunt shoppen in allerlei verschillende winkels, vooral de grote ketens en grote merken. Tip: probeer doordeweeks in de ochtend te shoppen, op zaterdag en zondag is het enorm druk en kun je amper de spullen kopen die je wilt.

Voor de rest verbindt de Dam de stad met het Spui, een leuk pleintje met een aantal cafés en een English Bookstore, maar ook verderop het Rembrandtplein, het Waterlooplein, het Leidseplein en de Wallen natuurlijk; een toeristische trekpleister. Aan de andere kant van het centraal station vind je Amsterdam-Noord. Dit deel van Amsterdam kun je bereiken door middel van een pontje (gratis) of bus 32, 33. Aan de overkant is veel te vinden; het Bimhuis, het Eye en aan de rechterkant Nemo.

Amsterdam-Noord ontwikkelt zich als een zeer cultureel deel van Amsterdam, lijkend op Kreuzberg in Berlijn bijvoorbeeld. Vooral op het industrieterrein in Noord aan de waterkant vind je allerlei clubs in loodsen; vooral techno feestjes. Iets wat erg populair is onder Amsterdammers. Een goede tip voor als je Amsterdam een weekendje wilt bezoeken, om een feestje mee te pakken. Buiten Amsterdam-Noord zijn er gewoon in het centrum ook goede clubs te vinden om een dansje te wagen voor een techno feestje.

Zo kun je het vinden in Studio 80 aan het Rembrandtplein of in Bitterzoet, ongeveer vierhonderd meter van het centraal station af aan de rechterkant van de Dam. Het is duidelijk; Amsterdam is een stad met enorm veel sfeer, een avontuurlijke stad. De laatste jaren is het toerisme nog veel meer toegenomen, maar als je als Nederlander een stedentrip wilt hebben in Amsterdam, dan kun je het ook prima hebben als je de toeristische plekken een beetje mijdt, zoals De Dam.

Als Nederlander is het bijvoorbeeld heel leuk om naar de negen straatjes te gaan. Ook dichtbij het centraal station, maar hier kun je heerlijk shoppen, eten, drinken. Alles is mogelijk. Deze winkelstraatjes zijn niet gevuld met de grote ketens, maar juist de kleinere winkeltjes die kwalitatieve kleding verkopen. Ook zijn er winkeltjes gespecialiseerd in appeltaart of bepaald soort koffie bijvoorbeeld. Een heel leuke plek om de middag door te brengen, rechts vanaf het centraal station ongeveer zevenhonderd meter. Vergeet overigens ook niet het Vondelpark en het Westerpark. Amsterdam, een prachtige stad.

Ontdek de reisverzekeringen voor in Amsterdam

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!