Een onvergetelijke vakantie naar New York!

New York

Waarschijnlijk staat New York bij elke reiziger wel bovenaan het lijstje van steden die je ooit wilt bezoeken. Een vliegticket kost wat geld, maar dan heb je ook een prachtige stad; een stad waar jij je ogen uitkijkt. Je denkt zelf dat je er eerder bent geweest, omdat je New York zo vaak in films hebt zien schitteren. New York is dus prachtig, maar welke bezienswaardigheden moet je gezien hebben? De bekende bezienswaardigheden, maar ook andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Juist daarom hebben wij ze voor je op een rijtje gezet. De bezienswaardigheden in New York.

Allereerst het vrijheidsbeeld: misschien wel het bekendste bouwwerk in New York. Het vrijheidsbeeld is het symbool voor de vrijheid die er in heel de wereld moet zijn. Het beeld is een man van een steen met daarin een fakkel met vuur in zijn handen. Het beeld is meer dan negentig meter hoog en is binnen 354 treden te beklimmen. In 1886 is het beeld onthuld als geschenk van Frankrijk aan Amerika. De vlam van het vrijheidsbeeld heeft een laag met 24-karaats goud.

Times Square

Dit kun je uiteraard niet missen in New York. In de buurt van Manhattan is de bekende Times Square te vinden. Een groter geheel van straten, pleinen en buurten en vooral bekend van de grote reclameborden, de lichten en alles wat veel te vinden is in vele Amerikaanse films. Times Square is iets wat u echt moet bezoeken als u in New York bent. De naam is afgeleid van de krant New York Times, omdat het hoofdkantoor van deze krant vroeger in Times Square zat.

In de skyline van New York is één van de kenmerkendste gebouwen te vinden van New York, namelijk de Chrysler Building. In 1930 is de Chrysler Building gebouwd en geopend. Het was een tijdje het grootste gebouw ter wereld. Al snel was deze vreugde voorbij gegaan toen de Empire State Building de Chrysler Building overtrof. De Empire State Building is vervolgens neergehaald in 2001. Maar in deze ongeveer tachtig jaar tijd zijn er nog grotere gebouwen gebouwd dan de Chrysler Building. De bouw was bedoeld als hoofdkantoor van autofabrikant Chrysler. Maar uiteindelijk hebben andere bedrijven zich in de Chrysler Building gevestigd.

World Trade Center

De Empire State Building was onderdeel van The World Trade Center en was voor de terroristische aanslagen met 380 meter het hoogste gebouw ter wereld. Met de antenne van het gebouw erbij was het zelfs 440 meter hoog. Er waren tien miljoen bakstenen in het gebouw verwerkt en de Empire State Building had maar liefst 6500 ramen. Op deze plek is nu een herdenkingspunt gemaakt en te vinden. Als u dus een stedentrip naar New York maakt. Dan is het zeker de moeite waard om eens deze mooie, bijzondere plek te bezoeken met in uw gedachten wat er in 2001 is gebeurd.

Over de East River is deze bekende Brooklyn Bridge te vinden. Ontworpen door Washington en John Roebling. Een duo van vader en zoon die samen in 1883 deze brug hebben ontworpen. In dit jaar is de Brooklyn Bridge ook geheel gebouwd. De brug verbindt Brooklyn met Lower Manhattan in New York. Het doel tijdens het ontwerpen van vader en zoon was om de allermooiste brug te bouwen in heel de wereld. Deze brug heeft elke dag nog veel toeristen tijdens hun stedentrip die de Brooklyn Bridge gaan bekijken. Ook is de brug in veel films gebruikt en heeft de Brooklyn Bridge natuurlijk wereldwijde bekendheid.

China Town is een mooie, Chinese wijk in Manhattan. Aan het eind van de negentiende eeuw zijn hier enkele honderden Chinezen gaan wonen. Inmiddels is het de grootste Chinese wijk in de westerse wereld. Nu wonen er in New York dus honderdduizenden Chinezen wat een zeer leuk gezicht is voor toeristen die bijvoorbeeld een stedentrip gaan maken. In China Town zijn er nu winkels, bedrijfjes, restaurants en heel veel andere kraampjes te vinden en is het dus zeker een ware belevenis.

Ground Zero

In heel de wereld is natuurlijk Ground Zero heel bekend en het heeft eigenlijk geen verdere uitleg nodig. Op deze plek stond het World Trade Center en de Empire State Building natuurlijk. Maar dit allemaal werd op Ground Zero op 11 september 2001 door terroristische aanslagen getroffen waarbij uiteindelijk 2.749 mensen om het leven kwamen. Een nieuw herdenkpunt zal plaatsnemen in Ground Zero, maar dagelijks komen hier nog veel toeristen op af om deze plek eens te bekijken hoe dit allemaal ooit heeft kunnen gebeuren.

Central Park is het bekendste park in New York en ook in de wereld. Dagelijks komen er heel veel mensen op het gras liggen, de vogels voeren of joggen in de ochtend door het park. De groene long van Manhattan. Zo wordt het Central Park in New York soms ook wel genoemd. Het park is meer dan 335 hectare groot in heel New York. Dat is een niet normale, grote strekking door heel New York. Jaarlijks heeft Central Park meer dan twintig miljoen bezoekers die het Central Park in New York daadwerkelijk komen bezoeken en hier doorheen lopen en het groene gedeelte van New York echt en daadwerkelijk beleven.

Dumbo

In het stadsdeel van Brooklyn is deze moderne, hippe buurt te vinden, genaamd Dumbo. Tussen de bruggen van Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge is deze hippe wijk Dumbo te vinden. Over Brooklyn Bridge is trouwens ook meer informatie op deze website te vinden. Veel toeristen gaan naar Dumbo toe, omdat u vanaf hier het beste uitzicht hebt over de skyline van New York. Veel bekende foto’s van New York, waar u dan heel New York van bovenaf kunt zien, zijn genomen in Dumbo, omdat hier het uitzicht dus echt geweldig is in deze hippe buurt.

Tussen de twee bruggen ligt er in een Dumbo een heel klein, maar heel mooi park waar dus het beste uitzicht te vinden is in dit park met water en kleine paden.Aan de 5th Avenue in Manhattan is een verzameling van gebouwen te vinden. Samen de Rockefeller Center te noemen. In totaal zijn er maar liefst negentien gebouwen te vinden op Rockefeller Center. In de Art Deco Bouwstijl zijn er maar liefst veertien van de negentien zo ontworpen. Voor dit gebouw staat er altijd in de winter een grote ijsbaan. Daarom is Rockefeller Center ook aardig bekend onder toeristen die stedentrips maken, omdat hier vaak heel veel toeristen dagelijks gaan schaatsen in de winter. Ook omdat het tijdens het schaatsen een goed beeld kan geven van New York. Ook is vaak deze ijsbaan in New York vaak in films terecht gekomen als de beroemde ijsbaan.

Harlem

Op het eiland Manhattan is er een wijk te vinden die Harlem heet. De 125th Street is de hoofdstraat van Harlem. Vroeger was Harlem een beruchte, onveilige wijk waar u beter uit de buurt kon blijven als toerist die stedentrips maakt. Tegenwoordig is dat niet nodig en is het juiste een mooie, bijzondere bezienswaardigheid om als toerist eens langs te gaan als u in New York bent. Het Apollo Theater, dat ondertussen wereldberoemd is, is ook te vinden in Harlem in deze straat. Legendes als James Brown en Diana Ross komen uit Harlem. Dat is een ander leuk feit om te weten.

Voor de kust van Manhattan is er in New York een prachtig mooi eiland te vinden dat Ellis Island heet. Immigranten zetten hier vroeger hun eerste voeten op Amerikaanse bodem. Nu is het een mooi, maar wel toeristisch eiland geworden. Maar het is zeker de moeite waard om Ellis Island als mooie bezienswaardigheid te gaan bezoeken als u in New York bent. Ook is er een boot richting het Vrijheidsbeeld. Dit kunt u combineren, omdat de boot eerst op het Ellis Island stopt waar ook een museum is met alle geschiedenis en achtergrondinformatie over de verbintenis tussen de immigranten en het eiland.

St. Patrick’s Cathedral

De Rooms-katholieke kathedraal. Tegelijkertijd is St. Patrick’s Cathedral ook één van de grootste ter wereld en toevallig staat deze kathedraal wel in New York. Aan de 5th Avenue is deze kathedraal uiteraard te vinden in Manhattan. De kerk staat in het centrum tussen enorme wolkenkrabbers. Waardoor de kathedraal eigenlijk heel klein lijkt. In werkelijkheid is St. Patrick’s Cathedral maar liefst 110 meter hoog en maar liefst 58 meter breed.

Ook Greenwich Village wordt als een zeer bijzondere en hippe wijk gezien in New York. Aan de oostkant van Greenwich Village kunt u Broadway vinden. Ook een fantastische bezienswaardigheid voor de show – én musicalliefhebber natuurlijk. Maar ook in het zuiden, het westen en het noorden wordt Greenwich Village ingesloten door spectaculaire en mooie bezienswaardigheden. In de volksmond wordt Greenwich Village gewoon The Village genoemd en in die zogenaamde Village hebben een hoop muzikanten hun inspiratie opgedaan in de jaren zestig. Zo heeft ook muzikant en legende Bob Dylan zijn inspiratie uit The Greenwich Village gehaald in de jaren zestig in New York.

Brooklyn Heights Promenade

Brooklyn Heights Promenade is een buurt in New York die vooral bekend staat door de lange wandeling die langs het prachtige water dat stroomt door New York te maken en te bekijken is. Het uitzicht is al een reden om naar de Brooklyn Heights Promenade te gaan. Op de Brooklyn Bridge en de totale skyline van New York hebt u een prachtig uitzicht.

Voor de moderne kunst is Guggenheim Museum één van de belangrijkste kunstmuseums in de wereld. Echte kunstliefhebbers mogen dit dan ook zeker niet missen tijdens een bezoek aan het prachtige New York. Aan de 5th Avenue in Manhattan zijn naast andere mooie bezienswaardigheden ook het Guggenheim Museum vinden. Uit de twintigste eeuw zijn er een hoop schilderijen in dit kunstmuseum voor de moderne kunst te vinden. Ook prachtige schilderijen van beroemdheden als Picasso bijvoorbeeld.

Madison Square Garden

De wereldberoemde sport – én entertainmenthallen zijn te vinden in de Madison Square Garden in New York. Boven het Pennsylvania Station ligt de Madison Square Garden waar ijshockey en basketbal op wereldniveau wordt gespeeld door teams als de New York Rangers van ijshockey en de New York Knicks van basketbal. Als echte sportliefhebber is een ticket in de Madison Square Garden tijdens de stedentrip echt niet te missen. Ook voor entertainment gebeurt er een heel veel op de Madison Square Garden.

Battery Park is een zeer groot stadspark dat heel veel wordt bezocht door toeristen in New York. Op het zuidelijke punt van het eiland Manhattan is het Battery Park te vinden in New York uiteraard. In het Battery Park zijn verschillende, andere bezienswaardigheden te vinden. Zoals het Castle Clinton National Monument. Een fort dat in de negentiende eeuw gebouwd is met als bedoeling om een Engelse aanval af te slaan in de oorlog. Maar in het Battery Park zijn nog veel meer mooie bezienswaardigheden te vinden.

Grand Central Terminal

Het Centraal Station van New York is het Grand Central Terminal. Een bijzondere bezienswaardigheid om te zien. Al het openbaar vervoer in New York en uit andere plekken van de Verenigde Staten en zelfs daarbuiten komen terecht op het prachtige Grand Central Terminal. Een heel oud station dat prachtig op de details is afgewerkt en waar als toerist dus nog heel veel te zien en te beleven valt. Als bezienswaardigheid is het ook zeker de moeite waard om de Grand Central Terminal te bezoeken en te bekijken.

In Lower Manhattan in New York is de bekende Wall Street te vinden. De Wall Street voor de zakelijke wereld die natuurlijk heel bekend is en als decor in verschillende films op de zakelijke markt gericht. In 1871 werd hier het hoofdkantoor van de beurs van New York gevestigd. Dit werd het begin van een prachtige, zakelijke geschiedenis. Ga naar New York, naar Manhattan en beleef de zakelijke, harde wereld als bezienswaardigheid in Wall Street als toerist.

Flatiron Building

Gelegen aan de beroemde Broadway is de Flatiron Building, een opvallende wolkenkrabber. Flatiron betekent strijkijzer. De opvallende wolkenkrabber heeft een driehoekige vorm. Waardoor ook de Flatiron Building automatisch eigenlijk de naam van en naar een strijkijzer kreeg. De wolkenkrabber is 90 meter hoog en werd gebouwd in 1902. Nu nog steeds een opvallend gebouw.

Het Washington Square Park is een groot en belangrijk plein dat heel bekend is in zowel New York als verder in de wereld als bezienswaardigheid. Midden in het hart van de wijk Greenwich Village. George Washington was de eerste president van Amerika. In het Washington Square Park staat een triomfboog ter ere van de eerste president van Amerika. Ook de naam van het park is natuurlijk aan George Washington opgedragen.

In het stadsdeel van New York in Brooklyn ligt de Williamsburg. Het is een wijk die via Williamsburg Bridge ook verbonden is en staat met de andere wijk, het eiland Manhattan in New York. Williamsburg is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een moderne en hippe wijk en buurt. Verder zijn er twee snelwegen die zich verbinden en die door Williamsburg heen gaan waar een hoop auto’s ook dagelijks rijden in Williamsburg.

Bryant Park

In Midtown Manhattan is het zeer populaire stadspark Bryant Park in New York te vinden. Door The Avenue of America wordt het Bryant Park ingesloten. Mede door Manhattan als eiland. Het meest opvallende in Bryant Park zijn de groene stoelen en tafels waar er honderden van staan in heel het Bryant Park. Verder is er gratis draadloos internet in het Bryant Park in New York wat eigenlijk vrij weinig verder nergens te vinden is. In de zomer is het de plek naast Wall Street waar veel zakelijke afspraken worden gemaakt en waar zakelijke mannen in pakken aan het lunchen zijn op de groene tafels en stoelen.

Misschien is het Metropolitan Museum of Art wel het grootste en belangrijkste kunstmuseum ter wereld. Als dat niet het geval is. Dan is het Metropolitan Museum of Art in ieder geval één van de belangrijkste en grootste kunstmusea ter wereld en dit is gevestigd in New York uiteraard. Het Metropolitan Museum of Art ligt vlakbij het Central Park.

United Nations Plaza

Het United Nations Plaza is al sinds 1951 het hoofdkantoor van de Verenigde Naties (VN) die hier nog steeds al 59 jaar gevestigd zijn. Alle vlaggen van alle lidstaten wapperen voor het United Nations Plaza. Veel toeristen komen hierop af om als leuke bezigheid een mooie foto te nemen van de wapperende vlaggen. Soms zijn er ook wereldberoemde, belangrijke, politieke mensen te spotten die een belangrijke afspraak hebben in de United Nations Plaza van de Verenigde Naties (VN).

Voor de moderne kunst ter wereld is het Museum of Modern Art in New York zeker één van de meest toonaangevende musea. Ook het Museum of Modern Art is gevestigd op en in het eiland Manhattan waar heel veel andere bezienswaardigheden ook te vinden zijn. Schilderijen en beeldhouwwerken. Daar bestaat de collectie van het Museum of Modern Art vooral uit. De kunst komt vooral uit de negentiende en twintigste eeuw. Oudere kunst is meer in andere musea te vinden in New York.

New York Public Library (NYPL)

Als u een literatuur – , een taal – , een boeken – liefhebber bent. Dan is het tijd om wel één van de grootste, beste en mooiste bibliotheken van de wereld te bezoeken. Namelijk het New York Public Library (NYPL). Het hoofdgebouw van de New York Public Library is te vinden aan de Fifth Avenue in het Bryant Park in Midtown Manhattan, het eiland in New York.

Uit de negentiende eeuw zijn aan de East River in New York een hoop panden geheel opgeknapt en draagt deze serie opgeknapte panden nu de naam South Street Seaport. De East River ligt ook aan de Lower Manhattan, het bekende eiland dat uiteraard ook in New York te vinden is. In het havengebied waar de South Street Seaport te vinden is, zijn onder meer restaurants, viskraampjes, een vismarkt, een scheepvaartmuseum en andere leuke winkeltjes ook te vinden. South Street Seaport is één van de prachtigste attracties van New York. Mede door het prachtige uitzicht wat u hebt op het South Street Seaport over heel de skyline van New York. 

De perfecte reisverzekering voor New York

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!