Op reis naar China: hotspots en tips

China, een land met een eeuwenoude geschiedenis en een bijzondere cultuur. China is een land met veel keizerlijke schatten en imposante bouwwerken. Het staat bekend om onder andere de Chinese muur, de verboden stad en de grote steden zoals Hong Kong en Shanghai. Zit jij te denken over een rondreis of vakantie in dit prachtige land? Wij zetten speciaal voor jou de hotspots en onmisbare reistips op een rijtje.

De Chinese Muur

In de ogen van vele reizigers ben je niet echt in China geweest als je de Chinese muur niet beklommen hebt. De Chinese muur is van oorsprong een verdedigingslinie in het noorden van China. De hele verdedigingslinie is enkels kilometers lang. De muur is sinds 2007 gekozen als een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Het Terracottaleger

Het terracottaleger is de benaming voor de archeologische vondst bestaande uit 9099 figuren die zijn meegegeven aan de eerste keizer van China als grafgiften. De ontdekking vond plaats in 1974, door boeren die bij toeval de levensechte soldatenbeelden vonden. Het grafcomplex bestaat uit de keizerlijke graftombe met daar omheen grafkamers en beelden.

De verboden stad

Ooit was het de stad met paleizen die verboden was voor het ‘gewone’ volk van China en daar dankt deze stad haar naam ook aan. De verboden stad was de plek van waaruit de Chinese keizers van de Ming- en Qing-dynastie hun rijk bestuurden. De stad bestaat uit prachtige tempels en architectuur en wordt erkend als een van de vijf meest belangrijke plekken in de wereld.

De Li-rivier in Guilin

Het karst-landschap langs de rivier de Li is een van de meest fascinerende landschappen ter wereld. Veel dichters en schilders zijn geïnspireerd door de schoonheid van de natuur. Tegenwoordig is dit een populaire plek om mooie foto’s te schieten. Het stuk tussen de stad Guilin en Yangshuo is het mooiste gedeelte. Het landschap is versierd met mooie dorpjes, heuvels, steile kliffen en bamboe.

Victoria Harbour in Hong Kong

De Victoria Peak is de beste plek om over een van de grootste steden van China te kijken: Hong Kong. Zowel bij dag en bij nacht is deze stad het bekijken waard. Bekijk de prachtige grote gebouwen rondom de Victoria Harbour. ’s Nachts is het fascinerend om alles te bekijken door de prachtige lampen die je kan zien.

Overige tips voor een goed verblijf in China

China is een land wat ontzettend verschilt van de westerse cultuur en daarom zijn er een aantal tips die het verblijf in dit land een stuk makkelijker maken.

  • Zorg dat je altijd je eigen toiletpapier meeneemt want de toiletten in China zijn vaak smerig en er is vaak geen toiletpapier aanwezig.
  • Zorg ervoor dat je altijd een visitekaartje van het hotel waar je verblijft bij je hebt want de meeste taxi chauffeurs spreken geen Engels.
  • Kijk in de supermarkt hoeveel bijvoorbeeld een flesje water kost, want je wordt gemakkelijk afgezet.
  • Er worden veel feestdagen in China gevierd en dan is de bevolking vrij. Dit zorgt voor enorme drukte in de steden dus plan indien mogelijk de reis om grote feestdagen heen.
  • Een standaard visum voor China is 30 dagen geldig.
  • Veel buitenlandse websites zijn geblokkeerd. Gebruik een Gmail in plaats van een hotmail account, want deze is sowieso toegankelijk.

Een reisverzekering met werelddekking

Heb je al een reisverzekering? Voor zo’n verre reis als China is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Heb je al een reisverzekering? Let er dan goed op dat deze werelddekking heeft. Verschillende reisverzekeringen met werelddekking vindt u op deze websites. Heeft u nog meer vragen over het afsluiten van een reisverzekering? Kijk bij onze veelgestelde vragen reisverzekeringen!