Een reisverzekering voor het kitesurfen

Een reisverzekering voor het kitesurfen

Kitesurfen is spannend, leuk en sportief. Het is ideaal voor de grote golven in het buitenland als jij op vakantie ergens bent. Maar ben je wel goed verzekerd als er iets gebeurd tijdens het kitesurfen? Hoe verzeker je jezelf hier überhaupt voor en welke modules zijn hiervoor? Wij zochten het voor je uit. 

De reisverzekering voor gevaarlijke sporten 

Kitesurfen is een extreme sport en is meestal niet standaard meeverzekerd in je ‘basisreisverzekering’. Ben je gewond geraakt bij het uitoefenen van een gevaarlijke sport? Dan vergoedt je zorgverzekering de medische kosten, maar alleen tot het tarief van een behandeling in Nederland. De (eventuele) extra kosten kunnen wel vergoed worden door je reisverzekering. Dit kan alleen als je de dekkingen ‘gevaarlijke sporten’ en ‘geneeskundige kosten’ hebt gekozen. 

De meeste reisverzekering hebben dus een aanvullende module voor extreme sporten. Zo kun jij je toch verzekeren voor eventuele ongelukken of schade aan materiaal tijdens het kitesurfen. 

Voor jouw reisverzekering is kitesurfen een bovengemiddeld gevaarlijke sport. Ook als jij je aan alle veiligheidsvoorschriften houdt en voorzichtig doet, is de kans op blessures en/of medische kosten vrij groot bij deze sport. Reisverzekeraars weten dit ook en nemen daarom het zekere voor het onzekere. De reisverzekering voor gevaarlijke sporten dekt wel alle mogelijke financiële schade bij kitesurf ongelukken. Een ongeluk zit immers in een kleine hoek. 

Premie gevaarlijke sporten

Wanneer je verzekerd wilt zijn voor kitesurfen betaal je meestal een hogere premie voor de reisverzekering. Verzekeraars vragen vaak een extra premie, omdat bijzondere sporten extra risico`s met zich meebrengen. De kans dat jij aan iets, iemand of jezelf schade aanricht is groter en ook is je kitesurfmateriaal vaak prijzig. Deze risicovolle sporten zijn daarom altijd uitgesloten van de basisverzekering en vereisen dus een aanvullende verzekering.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering voor het kitesurfen?

Het maakt niet uit of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering hebt om de module ‘verzekeren bij extreme sporten’ aan klikt. Bij veel verzekeraars kun je bij beide type verzekeringen de module aanklikken en bent hiervoor verzekerd tegen eventuele ongelukken of beschadiging van materialen.