Reisverzekering en gevaarlijke sporten

Reisverzekering en gevaarlijke sporten

Een zonvakantie is niks voor jou. Jij wilt actie en beweging tijdens jouw vakantie! Het liefste hang jij in bomen, beklim jij de hoogste bergen, duik jij meters diep in de zee of doet allerlei verschillende sporten op jouw vakantie. Een echte ondernemend persoon ben jij die niet stil kan zitten! Om met een gerust hart dit allemaal te doen tijdens jouw vakantie, is het afsluiten van een aanvullende module op jouw reisverzekering handig. Niet elke reisverzekering vergoed namelijk deze extreme sporten. Kies daarom voor de aanvullende dekking ‘extreme sporten’. Wat dit precies inhoud en verzekerd? We leggen het uit. 

Wat is een reisverzekering voor extreme sporten? 

Deze verzekering heb je nodig, wanneer je tijdens je vakantie outdoor gaat sporten of een extreme sport gaat beoefenen. De meeste gevaarlijke sporten zijn niet standaard meeverzekerd op een normale reisverzekering. Je kunt daarom niet zomaar volstaan met een standaard reisverzekering. 

Bij outdoor/extreme sporten is er vaak sprake van een kostbare uitrusting die extra meeverzekerd moet worden. De reisverzekering voor extreme sporten voorziet daarin. Eveneens dekt de outdoor reisverzekering ziektekosten, redding en repatriëring.

Zorg er dus altijd goed voor dat je zeker weet dat je goed verzekerd bent voordat je een extreme sport gaat beoefenen en er iets onverwachts mocht gebeuren. 

De meeste speciale verzekering voor extreme sporten verzekerd onder andere: 

  • SOS-kosten (opsporing, redding en hulpverlening);
  • reddingskosten;
  • medische kosten;
  • aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemer(s);
  • repatriëring;
  • vervangend vervoer en verblijf;
  • beschadiging, verlies of diefstal van bagage;
  • ongevallendekking.

Reisverzekering extreme sporten werelddekking

Deze extra dekking op je reisverzekering kun je afsluiten op veel verschillende manieren. Zo kan je dit kortlopend of doorlopend (bij veel verzekeraars echter niet het geval) afsluiten en binnen Europa of over de hele wereld. Vergelijk de beste verzekering voor jou en jouw reis met elkaar. Zo krijg jij de beste dekkingen en verzekering voor jouw reis, helemaal afgestemd op jouw eisen en wensen.

Welke sporten verzekerd de dekking Extreme sporten?

De extra dekking verzekerd je bij heel veel extreme sporten. Denk hierbij aan de extra dekking als je gaat bergbeklimmen, duiken tot aan racen op een powerboot. Omdat het er zo veel zijn, hebben we ze voor je weergegeven in een tabel. 

 

Dekkingen extreme sporten reisverzekering