De reisverzekering met de beste dekking

De reisverzekering met de beste dekking

Jij wilt natuurlijk de beste dekking bij jouw reisverzekering. Je wilt voor zoveel mogelijk dingen verzekerd zijn, goed en volledig verzekerd zijn en dit tegen de beste prijs! Maar wat dekt een reisverzekering nu precies en wat voor aanvullende modules moet je kiezen voor de beste dekking van jouw reisverzekering. We leggen het uit.

Standaard dekking reisverzekering 

De meest verzekeringen hebben een soort basis dekking. In deze basisdekking zitten drie standaard meegeleverde dekkingen. 

  • Dekking voor buitengewone of onvoorziene kosten. Met de dekking voor buitengewone of onvoorziene kosten ben je verzekerd voor de kosten van een opsporings- of reddingsactie. Maar ook het verlies van je paspoort of het vroegtijdig naar huis gaan vanwege ziekte, vallen onder deze dekking. De dekking voor ‘buitengewone of onvoorziene kosten’ is een belangrijke dekking van je reisverzekering. Het zal niet zo snel voorkomen dat jij een reddingsactie nodig hebt of moet worden opgespoord. Toch is het belangrijk om je hiervoor tegen te verzekeren. De kosten van zo’n reddingsactie of opsporing kunnen namelijk gigantisch oplopen. Het kan wel tienduizenden euro’s kosten. Neem dus het zekere voor het onzekere en verzeker je hiervoor.
  • Dekking voor bagage. Niets is zo vervelend als bagage vermist raakt of later arriveert op je bestemming. Ook kunnen jouw spullen gestolen worden op vakantie. Met bagagedekking ben je verzekerd tegen schade aan jouw spullen. Ook ben je verzekerd voor diefstal of vermissing van je bagage. 
  • Dekking voor medische kosten. De dekking voor medische kosten biedt uitkomst wanneer jij in het buitenland plots naar een (tand)arts of ziekenhuis moet. Hoewel je ook vanuit de zorgverzekering op een vergoeding kunt rekenen, is dit een belangrijke toevoeging. De zorgverzekering in het buitenland vergoedt namelijk een behandeling puur op basis van de Nederlandse tarieven. Is de behandeling die jij ondergaat op jouw vakantieadres duurder, dan betaal je zelf bij. De reisverzekering vangt deze kosten op.

Aanvullende dekkingen reisverzekeringen 

Aanvullende dekkingen op de basisvergoeding van een reisverzekeraar kunnen veel verschillende modules zijn. Hieronder vind je een lijst waar je uit kan kiezen.

  • Pechhulpverzekering.
  • Dekking bij ongevallen.
  • Dekking voor lange reisduur.