Harmony of the Seas – Het grootste cruiseschip ter wereld

Ben je dol op cruises en maak je graag kennis met de mooiste bezienswaardigheden in de wereld? Dan heb je vast wel iets meegekregen van de Harmony of the Seas. De afgelopen dagen heeft dit cruiseschip Nederland aangedaan en op 24 mei 2016 een bezoek gebracht aan Rotterdam. Harmony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld en biedt plaats aan zo’n 6500 passagiers. Ruim 3000 bemanningsleden zorgen ervoor dat het de passagiers aan niets ontbreekt.

Wat is er zo bijzonder aan Harmony of the Seas?

Het cruiseschip Harmony of the Seas wordt ook wel een drijvende stad genoemd. Je kunt er 24 uur per dag genieten van lekker eten en ontspannen doe je bijvoorbeeld in een van de 23 zwembaden. De Wilhelminapier in Rotterdam was afgelopen dinsdag dan ook afgeladen met mensen die maar al te graag een glimp van dit cruiseschip wilden opvangen. Rond 7 uur meerde het immense schip aan en keken mensen hun ogen uit.

Het meest vervuilende schip ter wereld

De hoogte van dit cruiseschip is 362 meter en dat is hoger dan de Eiffeltoren in Parijs. De Titanic valt in het niet bij dit grootse cruiseschip. Tegelijkertijd is dit cruiseschip ook het meest vervuilende schip ter wereld. Daarmee is de komst van het schip geen feest voor het milieu in Rotterdam. Veel mensen hebben moeite met de komst van Harmony of the Seas naar Rotterdam vanwege het verbod van vervuilende auto’s in de binnenstad, terwijl dit cruiseschip zonder problemen kan aanmeren.

Op cruisevakantie naar het buitenland

Wellicht heb jij niet het geld om mee te varen op de Harmony of the Seas, maar het is altijd de moeite waard om een cruisevakantie te boeken. Op ontspannen wijze doe je de mooiste plekken ter wereld aan en ervaar je een vakantie op een geheel andere manier. Neem eens een kijkje bij de verschillende aanbieders van cruisevakantie en kies voor een vakantie die jou aanspreekt.

Heb je niet de kans gekregen om het grootste cruiseschip ter wereld te bekijken in Rotterdam? Onderstaand een filmpje van de Harmony die Rotterdam binnen vaart: