Jonge mensen verkiezen reis boven auto of eigen huis

De reiswereld vandaag de dag ziet er totaal anders uit dan zo’n 10 jaar geleden. Uit onderzoek van Expedia onder ruim 8000 consumenten, is gebleken dat jonge mensen een verre reis verkiezen boven een nieuwe auto of eigen huis. De nieuwe generatie lijkt daarmee andere prioriteiten te stellen dan de voorgaande generatie. Wat is de reden hiervoor en wat zijn nog meer opmerkelijke resultaten uit dit onderzoek? In deze blog lees je er alles over en vind je een antwoord op deze vragen.

Jongeren zoeken naar authentieke reiservaringen

Interessant aan het onderzoek van Expedia is dat er mensen uit 8 verschillende landen zijn geïnterviewd. Uit deze interviews komt duidelijk naar voren dat 2 van de 3 jongeren op zoek is naar authentieke reiservaringen. Dit houdt onder andere in dat ze op zoek zijn naar verborgen reisparels en dat ze graag deel willen uitmaken van de lokale bevolking tijdens hun vakantie. Niet voor niets gaan talloze jonge mensen op zoek naar zichzelf in het buitenland. Dit doen ze bijvoorbeeld door een backpack vakantie te boeken of vrijwilligerswerk te verrichten. Luxe en materie lijken daarmee steeds meer naar de achtergrond te worden verdrongen.

Sociale bevestiging en meer onderlinge verbondenheid

Uit het onderzoek blijkt verder dat het niet alleen gaat om de reiservaring zelf, maar ook om sociale bevestiging. Vrienden die veel vakantiefoto’s delen op social media, zijn bijvoorbeeld een reden om een vakantie of droomreis te boeken. Expedia denkt dat de verbondenheid via de social media kanalen een verklaring kan zijn voor deze verschuiving. Wat de reden ook is, jongeren laten zich in ieder geval beïnvloeden door de diverse social media kanalen.

Ga ook op zoek naar jouw authentieke reiservaring

Herken jij je in de uitkomsten van dit onderzoek en zoek je ook die ene authentieke reiservaring? Realiseer dan je droom en ga op reis. Zoek daarbij een passende reisverzekering zodat je niet met onverwachte kosten te maken krijgt in het buitenland. Ongetwijfeld dat je een of meerdere reiservaringen zult opdoen die volop inspiratie bieden voor je hele verdere leven. Bij ons heb je de keuze uit bijvoorbeeld een kortlopende- of doorlopende reisverzekering. Door vooraf te vergelijken op premie en voorwaarden vind je altijd een verzekering die bij je past.