Media Markt verkoopt vakanties

Een opmerkelijk nieuwsfeit in de elektronicawereld: de verkoop van vakanties door Media Markt. Sinds 23 mei 2016 verkoopt Media Markt naast elektronische apparatuur ook ontspannen vakanties naar het buitenland. Een slimme zet van het bedrijf die weet dat het vakantiegeld in de maand mei wordt gestort door werkgevers. Uiteraard worden de vakanties verkocht tegen een scherpe prijs.

Samenwerking tussen Media Markt en Travelbird

Iedereen die op de website van Media Markt zoekt naar vakanties, wordt doorverwezen naar de vakantieaanbieder Travelbird. Hier kan een keuze worden gemaakt uit diverse vakantiebestemmingen. Dit varieert van een rondreis door Vietnam tot een zonvakantie in een warm land. Het is nog niet bekend of Media Markt en Travelbird de samenwerking voor langere tijd voortzetten.

Grote bedrijven en vakanties – Een slimme marketingzet

Het is niet voor het eerst dat Media Markt een stap zet die niet logisch lijkt voor het mediaconcert. Al eerder werd door het bedrijf een onbewoond eiland verkocht. Het lijkt een trend te worden voor bedrijven om iets te doen met vakanties. Hema, Albert Heijn en Makro verkochten eerder vakanties in samenwerking met Travelbird.

Hoe succesvol is deze stap van Media Markt?

Hoewel dit een nieuwe manier lijkt om te stunten, is het de vraag of Media Markt daadwerkelijk slaagt met het aanbieden van vakanties. Mensen zijn toch vaak wantrouwend als een bedrijf iets aanbiedt, dat eigenlijk totaal niet past bij het imago van het bedrijf. Toch kan het ook zeker een groot succes worden. Kijk alleen al naar Hema, die inmiddels flink aan de weg timmert met het aanbieden van verzekeringen. Eerder probeerden bedrijven als V&D en Kruidvat hetzelfde, maar moesten vanwege te weinig interesse en inkomsten afhaken.

Vakantiegekte bij Mediamarkt

Heb je nog geen vakantie geboekt dit jaar, maar wil je er wel graag tussenuit tegen een gereduceerd tarief. Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de website van Media Markt. Wellicht zit jouw droomvakantie er tussen. Boek een exclusieve reis via Media Markt en profiteer van aantrekkelijke prijzen. Het is niet voor niets vakantiegekte bij Mediamarkt.