Ontdek de landen Letland, Estland en Litouwen!

Letland, Estland en Litouwen

De landen aan de oostkust van de Oostzee worden ook wel de Baltische staten genoemd of de Oostzeelanden. Onder deze term vallen de landen Letland – Estland én Litouwen. Mocht je dus op vakantie willen gaan naar deze landen, dan heb je direct het voordeel dat je drie landen in één keer kunt bezoeken. De landen worden tot Noord-Europa gerekend, maar ook soms tot Oost-Europa. Onder de Baltische staten vind je namelijk Polen en daarnaast Duitsland, aan de andere kant vind je Rusland als buurland. Het is heel mooi om een bezoekje te brengen aan deze drie bijzondere landen.

In elk land van deze Oostzeelanden is veel te beleven. Er zijn genoeg bezienswaardigheden te ontdekken. Zo uiteraard ook in Litouwen. Als je in dit land bent, dan moet je zeker naar Vilnius gaan. Het is een historisch stadje en in de stad vind je veel oude kerken, kunstenaars en Joodse wijken. Als je echt veel van de geschiedenis te weten wilt komen van Litouwen, dan moet je echt een bezoek brengen aan Vilnius. Verder is kasteel Trakai in Litouwen een aanrader. Het is zo’n beetje de grootste, toeristische attractie van heel Litouwen.

Kanoën en kajakken

Verder kun je mooie kanotochten maken rondom dit kasteel en in alle drie de landen vind je in ieder geval veel gave routes om te kanoën of te kajakken. Verder zijn er in Letland en Estland ook veel bezienswaardigheden te ontdekken. In Letland moet je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de hoofdstad Riga. Achter het centraal station vind je in Riga de centrale markt. Dit is een heel grote markt waar je direct een goede indruk krijgt van het leven in Letland. Er is op de markt veel vers fruit te koop en het is altijd gezellig druk op de centrale markt in Riga.

Voor de rest is er nog veel meer te beleven in Riga in Letland, zoals het Paleis van Jelgava. In 1737 werd dit beroemde paleis ontworpen en het paleis is al een paar keer opnieuw opgebouwd – ook na de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Daarom is het Paleis van Jelgava is een bijzonder paleis geworden dat je zeker moet bekijken als je besluit op vakantie te gaan naar Riga in Letland.

Zorgeloos op vakantie met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!