Ontdek het prachtige Laos in Azië

Laos

Als je in je leven nog eens op vakantie wilt naar een bijzondere plek, dan zijn er genoeg mogelijkheden in de wereld. Veel mensen willen steeds liever reizen naar Azië en dat is ook logisch – er zijn in Azië prachtige landen te vinden. Eén van die prachtige landen in het werelddeel Azië heet Laos, dat grenst aan andere landen, zoals Myanmar en China. Laos is een heel bijzonder land waar veel bezienswaardigheden zijn die je absoluut gezien moet hebben, als je besluit om een vakantie te boeken naar Laos. Een aantal bezienswaardigheden op een rijtje.

In Laos zijn er een paar regio’s populairder en in deze regio’s vind je dan ook de meeste bezienswaardigheden. Dat zijn de regio’s: het Noorden, Centraal Laos en het Zuiden. Op basis van deze drie gebieden zullen we je enkele bezienswaardigheden mee geven voor wanneer je besluit een mooie reis te gaan maken naar Laos. Luang Prabang is één van de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden van Laos. Het is een prachtig en klein stadje waar je nog veel tegen komt van de vroegere cultuur. Luang Prabang ligt in het noorden van Laos.

Meer bezienswaardigheden

De hoofdstad van Laos is Vientiane en deze hoofdstad ligt in Centraal Laos. Het is één van de rustigste hoofdsteden van Azië, waar minder bezienswaardigheden zijn als je het vergelijkt met andere hoofdsteden in dit werelddeel. Maar toch is een bezoekje aan Vientiane absoluut wel de tijd en de moeite waard. Pha That Luang is hét symbool van Laos en dit mooie gebouw ligt dan ook in Vientiane, de hoofdstad van Laos. Maar in het zuiden van het bijzondere land zijn gelukkig ook nog genoeg bezienswaardigheden te vinden.

Savannakhet is de derde grootste stad van Laos en deze stad ligt in het zuiden van het land. Het is een stad die je zeker gezien moet hebben als je besluit een reis te maken naar Laos. Het is een rustige stad, maar daarom juist een goede afwisseling vergeleken met de andere, bijzondere bezienswaardigheden die je in Laos kunt zien. Er is in ieder geval genoeg te zien en te beleven in Laos, daarom is het absoluut een aanrader om vandaag nog een ticket en een verblijf te boeken naar het mooie en rustige Laos.

Zorgeloos op vakantie met een reisverzekering 

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!