Ontdek het prachtige Nicaragua!

Nicaragua

In Centraal-Amerika ligt het land Nicaragua. Het is niet een typisch land om ernaartoe te gaan voor een fijne vakantie. Toch heeft Nicaragua als land genoeg te bieden om er je vakantie door te brengen. In het noorden grenst het land aan Honduras en in het zuiden grenst Nicaragua aan Costa Rica en in het westen vind je de Grote Oceaan en het oosten de Caribische Zee. Door de ligging van het land aan de zee heeft Nicaragua een afwisselend ‘aanbod’ aan allerlei natuur en landschappen, waardoor het prachtig is om een reis te maken door Nicaragua.

Gelukkig zijn er altijd de mooiste bezienswaardigheden van een land die je gezien moet hebben en dat is in Nicaragua absoluut niet anders. Zo hoort het eiland Ometepe bij Nicaragua en als je op vakantie gaat naar het land, dan moet je in ieder geval ook dit eiland gaan bezoeken. Het vulkanische eiland ligt in het meer Lake Nicaragua, het meer dat ongeveer even groot is als het Griekse eiland Kreta. Ometepe wordt gevuld door twee vulkanen, waardoor het eiland de naam ‘de twee pieken’ heeft gekregen. En hierdoor is het eiland ook extra bijzonder.

Meer bezienswaardigheden

Maar er zijn nog meer bijzondere bezienswaardigheden, zoals De Corn Eilanden. Goudgele stranden met kokospalmen. Dat zul je zeker vinden als je naar deze prachtige eilanden gaat, die liggen aan de Caribische Zee. Vooral duikers komen graag naar De Corn Eilanden, omdat het ongelooflijk is wat je kunt zien als je gaat duiken rondom deze eilanden. De mooiste steden van Nicaragua zijn León en Granada. Door veel inwoners van Nicaragua wordt Granada misschien wel als de leukste stad van het land gezien. Veel toeristen die op vakantie gaan naar dit land, bezoeken dan ook Granada.

Vergeleken met de rest van Nicaragua is Granada redelijk toeristisch. Op het grote plein komen de inwoners bij elkaar en ook de toeristen zijn er van harte welkom in de stad. Maar ook León is een bijzondere stad in Nicaragua die iets minder toeristisch is – in ieder geval minder toeristisch dan Granada. Daarnaast zijn er prachtige watervallen te vinden in Nicaragua. Genoeg redenen om dit mooie land te bezoeken.

Zorgeloos op vakantie met een reisverzekering 

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!