Ontdek het prachtige Honduras!

Honduras

In Centraal-Amerika ligt het relatief onbekende land Honduras. De omliggende landen rondom Honduras zijn Guatemala, El Salvador en Nicaragua. De hoofdstad van Honduras is Tegucigalpa; een zeer grote, bijzondere hoofdstad met anderhalf miljoen inwoners. Het voordeel van op vakantie gaan naar Honduras is dat het land grenst aan verschillende zeeën, zoals in het noorden de Caribische Zee, in het zuiden de Golf van Fonseca en je vindt in Honduras zelfs nog een deel van de Grote Oceaan. Hierdoor zijn er genoeg mogelijkheden om te zwemmen en te genieten van de zee.

Er zijn in Honduras veel bezienswaardigheden de moeite waard waar je wellicht niet direct aan zou denken, als je besluit om op vakantie te gaan naar Honduras. Zo vind je in Honduras bijvoorbeeld Ruinas de Copán. Dit zijn prachtige ruïnes van duizenden jaren oud. De ruïnes liggen in Copán en dat is één van de belangrijkste steden in Honduras en zeker ook de belangrijkste stad binnen de Mayacultuur, omdat veel van de bevolking – die de Mayacultuur aanhangt – ook in Copán woont, waar je dus ook de ruïnes vindt.

Nationale parken

Eigenlijk zijn de Copán ruïnes wel nummer één als het gaat om de populairste bezienswaardigheden in Honduras. Veel landen hebben natuurlijk ook nationale parken, het nationaal park in Honduras is erg de moeite waard om te bezoeken: Parque Nacional Jeanette Kawas. Het nationale park bestaat uit verschillende, parelwitte stranden, zoals Playa Cocalito. Eigenlijk vind je verschillende plaatsen aan de oostkust van het land waar je dagenlang heerlijk kunt vertoeven. Ook het strand van Punta Sal is een absolute aanrader.

Verder is Roatán een prachtig eiland dat bij Honduras hoort. Het is namelijk één van de Bay Islands in de Caribische Zee boven de noordkust van het land. Dit eiland is vooral populair bij duikers, omdat rondom het eiland de zee een adembenemende onderwaterwereld heeft. Als je dus wilt gaan duiken, dan is het eiland in Roatán in Honduras een perfecte plek. Er worden ook veel excursies gehouden en het is dan ook mogelijk om er begeleid te gaan duiken in een groep, zodat je zeker weet dat het goed afloopt, dan wanneer je alleen zal gaan duiken in Honduras.

Zorgeloos op vakantie naar Honduras met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!