Ontdek het warme Guatemala!

Guatemala

In Centraal-Amerika en Noord-Amerika ligt Guatemala. Het land grenst aan andere landen, zoals Mexico, Belize en Honduras. In Guatemala wonen ruim 15 miljoen mensen en de hoofdstad is Guatemala-Stad. Er zijn natuurlijk nog meer grote steden te vinden in Guatemala die absoluut de moeite waard zijn te bezichtigen, zoals Antigua, Mixco, Villa en Nueva. Het land is vooral bekend vanwege de Mayacultuur die in het land heerst. Dit is dan ook de reden waarom veel toeristen elk jaar weer Guatemala bezoeken om meer van deze cultuur te weten te komen.

Een groot deel van de bevolking in Guatemala is dan ook van Maya, waardoor je in het land het in alles terugziet dat de Maya wordt aangehangen door de bevolking. Dit maakt het land Guatemala uiteraard een ander en vooral bijzonder land. Vanuit Europa is het ongeveer twaalf uur vliegen naar Guatemala. Het land is niet heel groot, maar daarom is het juist verstandig om bijvoorbeeld je vakantie te combineren met andere landen, zoals Mexico en Honduras of juist door een rondreis te maken en ook de andere, genoemde steden te noemen in Guatemala.

De natuur in Guatemala 

In Guatemala is natuurlijk het regenseizoen. We raden aan om buiten het regenseizoen naar Guatemala te gaan, zodat je ook nog eens goed weer hebt. De beste maanden om dan ook naar het land te gaan zijn januari, februari, maart, april, november en december. Probeer dus vooral Guatemala in de zomer te ontwijken als je de ideale weersomstandigheden zou willen hebben tijdens je vakantie in Guatemala. Verder heeft het land een mooi, tropisch klimaat. In Guatemala zijn er overigens ruim dertig vulkanen te vinden.

Deze vulkanen zijn niet gevaarlijk, maar het is absoluut wel de moeite waard om een aantal van die vulkanen te bezichtigen. Door de Mayacultuur zijn er ook in heel het land veel Maya tempels te vinden, waarbij het zeker mooi is om één van die Maya tempels van binnen te bekijken. Guatemala betekent overigens ‘land van de bomen’. Als je in Guatemala bent, zul je ook de naam van het land herkennen aan het landschap in het land, dat er namelijk ontzettend veel bomen zijn in het land van de Mayacultuur.

Zorgeloos naar Guatemala met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!