Op reis in Nepal!

Nepal

In de Himalaya tussen India en China vind je het prachtige, kleine, maar zeer bijzondere land Nepal. Het land ligt in Azië en officieel heet Nepal eigenlijk de Federale Democratische Republiek Nepal. Op het Indische subcontinent ligt het zuidelijke gedeelte van Nepal. De hoofdstad van Nepal is Kathmandu en er wonen bijna achtentwintig miljoen mensen. Nepal is een klein land, maar er wonen zeker veel mensen. De afgelopen jaren zijn er ook steeds meer mensen naar Nepal gegaan om er vakantie te vieren, dus er zijn zeker genoeg redenen om op vakantie te gaan naar het mooie Nepal.

Het enige nadeel aan Nepal is dat er af en toe aardbevingen plaats hebben gevonden de afgelopen jaren. Nepal ligt nu eenmaal in een aardbevingsgevoelig gebied. Gelukkig is dit goed te vermijden als je bepaalde gebergte gebieden niet in gaat. We vertellen je graag meer over de bezienswaardigheden die Nepal heeft die je zeker gezien moet hebben als je besluit op vakantie te gaan naar Nepal. Zo heeft het land veel mooie, nationale parken. Niet alle nationale parken zijn even bekend, maar juist de nationale parken die minder bekend zijn, die zijn absoluut de moeite waard.

Nationale parken

Een voorbeeld van een minder bekend, maar zeer bijzonder nationaal park is het Royal Bardiya National Park. Het park ligt in het westen van Nepal en je vindt er veel Indische olifanten, krokodillen en neushoorns. Verder worden er bijzondere rondleidingen gegeven, zodat je onder begeleiding deze fantastische dieren van dichtbij kunt zien. Een bezoekje brengen aan de Goisankund meren is verder ook een goed idee. Het is een belangrijk bedevaartsoord en daarnaast zijn het prachtige meren, waarbij er ook verschillende pelgrimshutten zijn waarin je kunt overnachten.

Zorgeloos naar Nepal met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!