Op vakantie naar het mooie Namibië

Namibië

Officieel heet Namibië de Republiek Namibië. Het land ligt in zuidelijk Afrika. Namibië ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Zuid-Afrika en Angola in. De hoofdstad van het land is Windhoek en er wonen ruim twee miljoen mensen in het land. De voertaal is Engels. Dat is in ieder geval handig voor wanneer je besluit een vakantie te boeken naar Namibië. Het land staat wellicht niet bekend als vakantieland, maar er is ontzettend veel te beleven en te ontdekken. Zeker ook in de dorpen en parken rondom de hoofdstad en de grote steden.

Zoals al gezegd is Windhoek de hoofdstad van Namibië. In het midden van het land vind je de hoofdstad en er wonen ruim driehonderdduizend mensen. Daarmee is het absoluut een drukke en welvarende stad. Qua reisadvies naar Namibië is het enige gevaarlijke de criminaliteit die er heerst. Vooral in de hoofdstad Windhoek worden steeds vaker buitenlandse toeristen bewapend overvallen. Het is goed om hier rekening mee te houden als je besluit op vakantie te gaan naar Namibië, maar gelukkig zijn er ook veel plekken en parken buiten de hoofdstad die prachtig zijn.

Andere bezienswaardigheden

De Fish River Canyon is, op de Grand Canyon na uiteraard, de grootste vallei ter wereld. En je hebt er een prachtig uitzicht en daarnaast kun je hier mooie en uitgebreide wandelingen maken. Het is zelfs mogelijk om af te dalen in de vallei, maar dan is het wel aan te raden dit met een gids te doen. Mocht je naar Namibië gaan, dan moet je echt een wandeling door de Fish River Canyon plannen. Vooral ook omdat het veel minder toeristisch is dan een trip naar de Grand Canyon. Verder is Namib Desert ook een absolute aanrader als je naar Namibië gaat.

Namib Desert is namelijk de oudste woestijn van de wereld. De woestijn wordt steeds populairder voor wandelingen en sandboarding. Er is niet alleen zand te vinden in de woestijn, maar ook duinen en rotsen.  Namibië heeft als vakantieland dus prachtige landschappen in huis zoals de vallei en de woestijn. Om die redenen is Namibië een perfecte aanrader om er een spectaculaire en avontuurlijke vakantie van te gaan maken.

Zorgeloos naar Namibië met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!