Skiën in Obergurgl – Hochgurgl

Skiën in Obergurgl – Hochgurgl

In Oostenrijk vind je veel skigebieden die niet zo massaal worden bezocht. Het zijn vaak iets kleinere ski gebieden, maar daarom juist wel perfecte gebieden om te leren skiën of gewoon rustig te skiën. Een voorbeeld van zo’n skigebied in Oostenrijk is ongetwijfeld Obergurgl – Hochgurgl. Dit skigebied heeft ongeveer honderdtien kilometer aan pistes, waardoor er in ieder geval genoeg pistes zijn in Obergurgl – Hochgurgl voor elke wintersport liefhebber. De gemiddelde skiër heeft geluk met de meeste, rode pistes voor zich: maar liefst vijfenvijftig kilometer bestaat uit rode pistes.

Het voordeel van Obergurgl – Hochgurgl is de sneeuwzekerheid die je zeker hebt van november tot en met mei. Hierdoor is het skigebied zeer populair geworden de afgelopen jaren. Verder is Hohe Mut erg geliefd bij de ver gevorderde skiër. Dit is één van de zwaarste buckelpistes in Oostenrijk en deze piste ligt dus in Obergurgl – Hochgurgl. Verder zijn er maar liefst elf bergrestaurants te vinden in het gebied. Zo kun je tijdens het skiën overdag even gaan lunchen of juist aan het eind van de dag wat uitgebreider eten.

Langlaufen

In het dorp Obergurgl vind je verder de meeste hotels en hostels om te overnacht en je vindt er ook de meeste restaurants om heerlijk te eten als je klaar bent met skiën. Obergurgl – Hochgurgl staat ook bekend om de piste die er is om er te langlaufen. Er is een route van ongeveer twaalf kilometer en die route kun je helemaal langlaufen. In het skigebied is ook een funpark te vinden met een half pipe en de meeste liften bestaan uit stoeltjesliften, maar er zijn ook zeven sleepliften en vier gondelliften. Aan het eind van Ötztal ligt Obergurgl – Hochgurgl.

Mocht je toch snel verveeld raken in het gebied, dan is het ook heel gemakkelijk om een skipas te kopen voor een ander naast gelegen gebied, zodat je in één keer door kunt skiën naar dat gebied in Oostenrijk. Op die manier heb je dan nog veel meer pistes tot je beschikking om er een fantastische en mooie wintersportvakantie van te gaan maken.

Zorgeloos skiën in Obergurgl – Hochgurgl met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!