Skiën in Val di Fassa

Skiën in Val di Fassa

Italië staat niet bekend als het meest populaire vakantieland wat wintersport betreft, maar Italië heeft zeker wel bepaalde skigebieden waar je geweest moet zijn, zoals Val di Fassa bijvoorbeeld. Het Italiaanse skigebied bestaat namelijk uit zeven verschillende dorpen. Het gebied zelf ligt in Trentino en Val di Fassa staat voornamelijk bekend om de afdalingen die het gebied kent en die afdalingen zijn steil en dus zeker uitdagend genoeg. In totaal heeft Val di Fassa bijna honderdveertig kilometer aan pistes. Voor de gemiddelde skiër is er het meest te beleven: ruim zeventig kilometer rode pistes.

Val di Fassa heeft 69 liften, waardoor altijd elke piste gemakkelijk te bereiken is. Zoals gezegd bestaat het gebied uit zeven wintersportdorpen waarvan elk dorp bijzonder genoeg is om er te overnachten of er te eten in een fijn restaurant. De dorpen in Val di Fassa heten Campitello, Canazei, Moena, Falcade, Tiers, Pozza di Fassa en Vigo di Fassa. Elk dorpje draagt zeker bij aan de sfeerbeleving die je hebt op het moment dat je aan het skiën bent door Val di Fassa of juist op het moment dat je aan het feesten bent in één van de uitgaansgelegenheden in het Italiaanse skigebied.

Steeds populairder

In het gebied heb je veel goede hotels zitten. Er zijn dure hotels te vinden, omdat het een groot gebied is, maar je vindt er ook zeker goedkopere hotels die betaalbaar zijn voor veel mensen. Val di Fassa ligt dus in de Trentiner Dolomieten. De Dolomieten is erg een bekend gebied met bijzondere bergen, waar Italië toch een beetje om bekend staat – om dat landschap. De laatste jaren wordt Italië gelukkig steeds meer gezien als wintersportland, waardoor skigebieden als Val di Fassa ook steeds populairder worden.

Verder is het bijzonder aan het gebied dat je omgeven wordt door rivieren en door gletsjers, die uiteraard niet toegankelijk zijn om er te skiën. Tijdens het skiën op de gewone pistes zie je ook deze rivieren en gletsjers en misschien door deze natuur, wordt Val di Fassa een nog meer bijzonder gebied dat een perfect gebied is om uit te kiezen als je gaat skiën in Italië.

Zorgeloos op vakantie met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!