Texel – De vakantiebestemming voor 2016

Texel is door reisgids Lonely Planet uitgeroepen tot een van de Europese bestemmingen dit jaar waar je dit jaar je vakantie moet doorbrengen. Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en wordt door desbetreffende reisgids een paradijs genoemd. Voor Nederland is dit opnieuw goed voor het toerisme. Eerder al werd Rotterdam op de kaart gezet door Lonely Planet en de stad plukt daar nog steeds de vruchten van. De euforie op Texel is dan ook zeer groot nu Texel is uitgeroepen tot een van de vakantiebestemmingen in 2016.

Waarom Texel als vakantiebestemming?

Waarom Texel volgens Lonely Planet een topbestemming is? Volgens de reisgids heeft het alles te maken met de ervaringen die mensen op het Waddeneiland kunnen opdoen. Natuurparken, ongerepte duinen en verlate witte stranden leveren daar zeker een bijdrage aan. Niet alleen qua natuur wordt het Waddeneiland aangeprezen, juist ook voor watersporters is het een aanrader om hier te vertoeven.

Wat maakt Texel nog meer bijzonder?

Texel staat natuurlijk vooral bekend vanwege het Wadlopen. Voor sommige routes is een goede conditie vereist, dus zorg dat je fit bent als je aan het Wadlopen begint. Verder is Texel ook uitstekend geschikt voor fietsers en wandelaars. Wist je trouwens dat er op Texel bijna net zoveel schapen als mensen zijn? Alleen al in het voorjaar huppelen er 11.000 lammetjes rond in de natuur. Texel heeft bovendien een eigen schapenras: de Texelaar. De welzijn van de schapen staat op Texel volop centraal en daarom is de schapenhouderij er kleinschalig.

Boek een trip naar Texel

Nu Texel door Lonely Planet is uitgeroepen tot een van de favoriete vakantiebestemmingen voor 2016, mag jij natuurlijk niet achterblijven. Misschien heb je grootste Waddeneiland van Nederland nog nooit bezocht. Zorg dan dat je er als de kippen bij bent, voordat Europa het Nederlandse Texel verovert en je uren moet wachten voordat je de veerboot op mag. Op Texel hoef je je geen dag te vervelen. Er is altijd wel iets te ondernemen tijdens een korte vakantie op Texel. Uiteraard kun je ook prima tot rust komen op het Waddeneiland. Het is maar net waar je zelf behoefte aan hebt!