Turkije minder populair als vakantiebestemming

Turkije is steeds minder in trek als vakantiebestemming. Reisoperator TUI heeft het aantal vakanties naar Turkije met ruim 40 procent zien afnemen. Dit heeft alles te maken met de bomaanslag in Istanboel afgelopen maand. Hierbij kwamen elf Duitse toeristen om. Deze recente terroristische aanvallen hebben ervoor gezorgd dat de veiligheid van toeristen wordt bedreigd en dat verklaart de afname van vakanties naar Turkije. Toch wil TUI er alles aan doen om toeristen weer naar een land als Turkije toe te trekken.

Spanje en de Canarische eilanden zijn meer in trek

TUI bemerkt een duidelijke verandering in de vraag naar een vakantiebestemming zoals Turkije. Opmerkelijk is dat juist vakantiebestemmingen zoals Spanje en de Canarische eilanden veel meer in trek zijn. Deze twee bestemmingen profiteren van de verandering die er momenteel plaatsvindt. TUI maakte deze gegevens bekend bij een toelichting op het afgelopen kwartaal van 2015. Uiteraard doet TUI er alles aan om Turkije opnieuw onder de aandacht te brengen van mensen die hun vakantie gaan boeken. Hierbij spelen de lage prijzen zeker een belangrijke rol.

Veiligheid gaat boven een aantrekkelijke deal

Toch heeft niet alleen Turkije last van het aantal boekingen. Een land als Egypte heeft ook te lijden onder de terroristische aanslagen van de afgelopen jaren. Het neerstorten van een Russisch vliegtuig in de woestijn is door toeristen nog niet vergeten. Bovendien zijn de aanslagen in Parijs nog niet vergeten. Opmerkelijk is dat juist landen zoals Engeland, Portugal en de Nederlandse Antillen steeds populairder worden. Zelfs de cruises van TUI zijn steeds meer in trek. Mensen vinden hun veiligheid belangrijker dan een aantrekkelijke prijs voor hun vakantie. Althans, deze conclusie kun je trekken als je de feiten op een rijtje zet.

Ga goed verzekerd en vooral veilig op vakantie

Of je nu naar Spanje of Turkije op vakantie gaat, het is belangrijk dat je altijd een goede reisverzekering afsluit. Daarmee verzeker je niet alleen je bagage, maar dek je ook hoge medische kosten af in het buitenland. Een basiszorgverzekering of aanvullende verzekering is hiervoor niet altijd voldoende. Uiteraard kun je je verzekeren tegen nog veel meer zaken. Verder is het altijd verstandig om navraag te doen bij je reisorganisatie of het verstandig is om naar een bepaalde bestemming af te reizen. Ook op de website van de Rijksoverheid kun je hiervoor uitstekend terecht. Vergeet daarom niet een annuleringsverzekering bij je reisverzekering af te sluiten.