Op vakantie naar de prachtige Nederlandse Antillen

Nederlandse Antillen

Als je in Nederland woont, dan moet je in je leven natuurlijk wel eens op de Nederlandse Antillen geweest zijn. Als je niet in Nederland woont, dan is de kans vast groter dat je wel eens in Nederland bent geweest, dan op de Nederlandse Antillen. Sinds 2010 bestaan de Nederlandse Antillen echter niet en is het onder deze naam opgeheven. Gelukkig kunnen we je wel genoeg vertellen over de eilanden die ertoe behoorden en wat er op die eilanden te doen is, maar voor de duidelijkheid: de Nederlandse Antillen zelf zijn dus opgeheven.

Onder de Nederlandse Antillen vielen eerst Curacao, Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. Die laatste drie zijn nu bijzondere gemeenten van Nederland en Curacao en Sint-Maarten krijgen een status aparte binnen het koninkrijk. Toch is het uiteraard nog steeds mogelijk om alle vijf de eilanden te bezoeken, ook al heten ze niet meer de Nederlandse Antillen. Curacao en Sint-Maarten zijn in ieder geval de meest populaire eilanden van de Nederlandse Antillen en ook op Bonaire komen elk jaar veel vakantiegangers en toeristen.

Genoeg bezienswaardigheden

Toch zijn er genoeg bezienswaardigheden te ontdekken op de eilanden. Zo heeft Bonaire bijvoorbeeld een zeer bijzonder en groots nationaal park, getiteld Washington Slagbaai National Park. Het is het eerste natuurpark van Bonaire en het beslaat de hele noordpunt van het eiland. De hoogste berg van Bonaire is Brandaris en het is dan ook zeker de moeite waard een tocht te maken naar deze berg en voor de avonturiers is het zelfs mogelijk om deze berg te beklimmen. Aruba was overigens ook onderdeel van de Nederlandse Antillen en ook Aruba heeft bezienswaardigheden.

En dat zijn zeker ook bezienswaardigheden die niet te missen zijn, als je een bezoek brengt aan Aruba. Op Aruba vind je namelijk Eagle Beach en dit is hét strand van het eiland. Het is een hagelwit strand en door veel mensen wordt het strand het beste strand ter wereld genoemd. In ieder geval heeft Aruba ook Oranjestad als perfecte stad, waar je ook heen moet gaan om een goede indruk te krijgen van het eiland. Zo weet je zeker dat je een mooie en goede vakantie tegemoet zult gaan.

Zorgeloos op vakantie met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!