Vergelijken van uitvaartverzekeringen

Het zal niet direct het eerste op je lijstje zijn als je een lange reis aan het plannen bent, maar toch is het goed om te checken of je wel een goede uitvaartverzekering hebt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en je wil natuurlijk niet dat je nabestaanden met hoge kosten blijven zitten. Heb je al een uitvaartverzekering, dan is het goed om te checken, vooral als je veel op reis bent, of deze kosten in het buitenland dekt. Je kunt jouw uitvaartverzekering vergelijken met anderen om te kijken of deze de lading dekt voor jou. Heb je nog geen uitvaartverzekering? Dan is het vergelijken van verschillende verzekeraars een aanrader.

Zorg voor zekerheid, zelfs onderweg

Een uitvaartverzekering zorgt voor financiële rust voor jou en je dierbaren. Overigens maakt het hierbij niet uit of je met je avontuurlijke ziel de wereld over reist of alleen de Nederlandse natuur afstruint; je mag niet voorbij gaan aan het afsluiten van een uitvaartverzekering. Er kan nu eenmaal altijd iets onverwachts gebeuren. Daarom is het dus goed om alles op orde te hebben, voordat je vertrekt. Zo kun je met een gerust hart de wereld verkennen, wetende dat alles goed geregeld is.

Kosten van een uitvaart

Sluit bij voorkeur een uitvaartverzekering af wanneer je jong bent. De maandelijkse premie is dan lager in vergelijking met de premie als je al wat ouder bent. Dat komt doordat je een minimaal bedrag bij elkaar wil sparen voor het bekostigen van een uitvaart. Een uitvaart in Nederland kost gemiddeld tussen de € 7.000 en € 11.500 euro. Daarbij is een crematie over het algemeen goedkoper dan een begrafenis. Hoeveel geld je nodig hebt, ligt ook aan je wensen natuurlijk. Veel verzekeringen geven aan dat je nabestaanden het gespaarde bedrag vrij mogen besteden, dus het is goed om kenbaar te maken wat je wensen zijn. Dit leg je overigens niet vast in de verzekering, want wellicht veranderen die wensen door de jaren heen. Zorg er wel voor dat je laat weten waar je familie of vrienden of je wensen en verzekering kunnen vinden als jij op reis bent.

Vergelijken

Of je nu naar Tanzania op vakantie gaat of de besneeuwde bergen gaat bedwingen tijdens de wintersport, het is goed om dus verzekerd op reis te gaan. Net als bij je reisverzekering is het verstandig om voor het afsluiten van een uitvaartverzekering verschillende verzekeringen te vergelijken. Er zijn namelijk verschillende soorten beschikbaar, met ieder zijn eigen voorwaarden en mogelijkheden. Zo zijn er uitvaartverzekeringen waarbij kinderen tot en met 18 jaar automatisch zijn meeverzekerd. De een biedt wel een dekking voor reizigers en een ander dekt maar een beperkt aantal volgauto’s. Door te weten wat je wilt, kun je makkelijker vergelijken. En natuurlijk de premies vergelijken, zodat je weet waar je aan toe bent qua kosten.

Dekking op maat

Kies je voor een uitvaartverzekering met een dekking die past bij je reisbehoeftes dan ben je vaak verzekert voor reisgerelateerde risico’s. Overlijd je bijvoorbeeld in het buitenland, dan wil je wel graag naar huis gebracht worden. Er zijn uitvaartverzekeraars die een specifieke dekking kunnen bieden voor reizen, zoals de kosten van repatriëring. Door uitvaartverzekeringen te vergelijken, vind je gemakkelijk de juiste verzekering die past bij je reisgewoontes.

Tips bij het vergelijken

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen (of welke andere verzekering dan ook) doe je gemakkelijk via internet. Op een vergelijkingssite kun je gemakkelijk verschillende verzekeringen inzien en daarbij zelfs je behoeften aanvinken. Binnen uitvaartverzekeringsmaatschappijen worden vaak nog verschillende soorten polissen aangeboden. Vergelijk deze ook goed met elkaar. Wellicht ontdek je zo wat het beste bij je behoeftes past. Vraag gerust vrijblijvend offertes op als je een paar maatschappijen hebt geselecteerd, zodat je alle voorwaarden, dekkingen en kosten op je gemak kan nalezen. Het allerbelangrijkste van deze verzekering is dat jij je er goed bij voelt. Het gaat immers om jouw uitvaart en dat wil je gewoon goed geregeld hebben. Laat je gevoel dus ook meespreken. Kies vervolgens de verzekering die het beste past bij je wensen voor nu en later.

Reisverzekering

Zorg er daarnaast voor dat je ook een goede reisverzekering hebt voor alle andere zaken waar je tegenaan kan lopen op vakantie. Diefstal van je bagage bijvoorbeeld of een ongeluk. Vergelijk reisverzekeringen daarom net zo gemakkelijk als je uitvaartverzekeringen en ga goed voorbereid op reis. Dat geldt overigens ook voor alles wat met gezondheid op reis te maken heeft. Alles geregeld? Pak die koffer of rugtas en ga volop genieten van alles wat je op reis tegenkomt.