Waarom een reisverzekering zo belangrijk is

Een goede reisverzekering is onmisbaar wanneer je op vakantie gaat. Toch gaan nog veel mensen zonder reisverzekering op vakantie en dat is een onverstandige beslissing. Iedereen hoopt dat hem of haar niets overkomt tijdens de vakantie, maar een ongelukje zit in een klein hoekje en het kan zomaar gebeuren dat je onverwachts met een ongeval te maken krijgt. Medische hulp in het buitenland kan soms erg duur zijn, daarom is het slim en raadzaam om een goede reisverzekering af te sluiten.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Als consument heb je de keuze uit een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die je afsluit voor enkele dagen of bijvoorbeeld 2 weken, terwijl een doorlopende reisverzekering het gehele jaar geldig is. Wanneer je eenmaal per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering de beste optie. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, of ga je vaak dagjes uit, dan is een doorlopende reisverzekering zeker aan te raden.

Waarom een reisverzekering naast een zorgverzekering afsluiten?

Nog steeds denken veel mensen dat een zorgverzekering voldoende is om medische kosten in het buitenland te laten vergoeden. De basiszorgverzekering vergoedt echter alleen spoedbehandelingen in het buitenland tegen de Nederlandse prijs. Heb je een aanvullende verzekering naast de basisverzekering voor medische kosten in het buitenland? Meestal krijg je dan de kosten gedeeltelijk of volledig vergoed. Wanneer dit niet het geval is, zul je een flinke som geld moeten neerleggen.

Landen met hoge medische kosten

Medische kosten in het buitenland kunnen flink duurder uitvallen. Zo ben je in landen als de Verenigde Staten, Zwitserland en Zweden veel geld kwijt voor bijvoorbeeld een blindedarmoperatie. Zelfs in landen waar de gezondheidszorg goedkoper is, kun je te maken krijgen met hoge kosten. Dit heeft veelal te maken met het feit dat je naar een privékliniek gebracht kan worden. Kortom, een reisverzekering die medische kosten dekt, is zeker niet onverstandig.

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering hoeft niet veel geld te kosten, zeker niet wanneer je kijkt naar hoeveel geld het jou kan besparen, mocht je iets overkomen in het buitenland tijdens je vakantie. Vaak ben je voor minder dan € 2,00 per maand al verzekerd voor kosten die je in het buitenland moet maken. Vergelijk daarom diverse reisverzekeringen met elkaar en kies voor een zorgverzekering die goed bij je past en daarnaast medische kosten dekt in het buitenland.