Zakelijk op reis – Wat mag je niet vergeten?

Internationaal zakendoen is niet voor iedereen weggelegd, maar als je voor je bedrijf regelmatig naar het buitenland gaat voor zaken, is het belangrijk om aan een aantal zaken te denken. Het is belangrijk dat je goed voorbereid het vliegtuig of de trein instapt. Wij geven je graag een aantal tips die je hierbij goed van pas komen, bijvoorbeeld het afsluiten van een zakelijke reisverzekering. Je kunt dan met een gerust hart op zakenreis gaan naar het buitenland.

Sluit een zakelijke reisverzekering af

Particuliere reizen zijn standaard meeverzekerd bij een doorlopende reisverzekering. Bij zakelijke reizen is dat soms ook het geval, maar niet bij elke verzekeraar gelden dezelfde regels. In een aantal gevallen is het beter om een aparte zakelijke reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering is toegespitst op zakenreizen, congressen of beurzen. Veelal zijn werkzaamheden in het buitenland voor je bedrijf ook meeverzekerd onder de zakelijke reisverzekering. Risico’s op een zakelijke reis zijn altijd groter dan bij een particuliere reis die je maakt, dus is het aan te raden je hier goed in te verdiepen.

Een korte of doorlopende zakelijke reisverzekering?

Bij het afsluiten van een zakelijke reisverzekering, heb je de keuze uit een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Een korte zakelijke reisverzekering is geldig zolang je zakelijke reis duurt. Bij een doorlopende verzekering hoef je per reis weinig zelf meer te regelen, aangezien deze verzekering voor een geheel jaar dekking biedt. Ben je al in het buitenland aanwezig en is het je ontschoten om een reisverzekering af te sluiten? Dan kun je natuurlijk altijd nog een kortlopende zakelijke reisverzekering afsluiten. Dit doe je veelal gemakkelijk online.

Aandachtspunten tijdens je reis

Net zoals bij elke verzekering die je sluit, is het voor een verzekeraar belangrijk om voorzichtig met je spullen om te gaan. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor je tablet of telefoon. Zorg dat je deze spullen goed opbergt in een kluis als je de deur van je hotelkamer achter je dichttrekt om bij een klant of presentatie aanwezig te zijn. Draag kostbare spullen in een opvallende tas of neem het mee als handbagage het vliegtuig in.

Welke verzekering past bij mij?

Natuurlijk sluit je een zakelijke reisverzekering af die op jouw wensen zijn afgestemd. Probeer daarom zoveel mogelijk verzekeraars met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar de premie, maar lees ook altijd de voorwaarden door en let bijvoorbeeld op het eigen risico per reis.