De 5 ruigste plekken van Europa

Europa is voor veel toeristen een prachtig continent om op vakantie te gaan. Er worden vooral autovakanties en stedentrips geboekt binnen Europa. De echte avonturiers vertrekken naar bijvoorbeeld Amerika of Azië voor een roadtrip of backpack vakantie. Toch heeft ook Europa talloze ruige plekken voor avonturiers. Wij hebben de 5 ruigste plekken van Europa voor je op een rijtje gezet.

Als avonturier loop je nu eenmaal sneller bepaalde risico’s dan een gewone toerist die een stedentrip boekt. Zorg daarom dat je goed verzekerd op vakantie gaat en niet met onverwacht hoge kosten te maken krijgt. Gebruik de tool voor reisverzekering vergelijken voor het vinden van een verzekering die op jouw situatie aansluit.

1. IJslandse Hooglanden

De IJslandse Hooglanden zijn een fantastische plek om je vakantie door te brengen. Dit extreme landschap ligt iets ten zuiden van de Noordpoolcirkel en is uitstekend geschikt voor een avontuurlijke vakantie. Opvallend zijn de zwarte zandstranden en de uitgestrekte lavavelden.

2. Schotse Hooglanden

Als je het hebt over de IJslandse Hooglanden, dan mogen de Schotse Hooglanden natuurlijk niet ontbreken. Schotland is niet alleen het land van de regen, maar ook de plek waar romantiek en whisky samenkomen. Vooral in de Schotse Hooglanden komt dit tot uiting dankzij de talloze kastelen die je onderweg tegenkomt.

3. De Karpaten

De Karpaten behoort tot een van de wildste streken in Europa. Deze streek is gelegen in Roemenië en relatief onbekend. Toch is het voor avonturiers een prachtige plek om doorheen te wandelen. Het gebied is dichtbebost, herbergt talloze kastelen en wordt verder getypeerd door romeinse dorpjes.

4. Doñana park

Wil je naast een stukje ongerepte natuur ook genieten van mooi weer? Breng dan een bezoek aan het Doñana park. Het park is gelegen aan de zuidelijke Spaanse kust en is misschien wel het mooiste park van Europa. In dit park mag niet worden gebouwd. Bijzonder aan dit park zijn de vele trekvogels die er jaarlijks te vinden zijn. Zelfs de Iberian Lynx kun je hier spotten.

5. Noorwegen

Eigenlijk is Noorwegen een groot wild natuurpark waarin bijna alles ongerept is. Je vindt er fjorden, besneeuwde bergtoppen, een schitterende kustlijn en talloze wilde dieren. Mocht je er budget voor hebben, breng dan zeker je vakantie door in dit fascinerende land.