Een stedentrip naar Kopenhagen!

Kopenhagen

Je hebt zin in een stedentrip, eindelijk weer een paar dagen een leuke, avontuurlijke, mooie stad bezoeken. Gelijk heb je, maar waar moet je dan naar toe gaan? Wellicht is Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, een goed idee? Vanuit Nederland ben je er redelijk snel via Duitsland met de boot oversteken naar Denemarken. Je kunt zelfs met de trein gaan of met de auto. Zowel de auto als de trein passen op de boot die de oversteek maakt naar Denemarken. Zo ben je snel en veilig in Denemarken.

Waarom zou je voor een stedentrip naar Kopenhagen kunnen kiezen? Dat heeft natuurlijk verschillende redenen. Eerlijk is eerlijk, voordat we de voordelen bespreken; er zit één nadeel aan een stedentrip in Kopenhagen. Het is er nogal duur. In alle Scandinavische landen heb je dat, maar toch merk je al gauw dat het verschil een stuk groter is dan in de andere Europese landen. Mocht je echt voor een goedkopere stedentrip willen gaan, dan kun je er ook voor kiezen om naar Boedapest in Hongarije of Krakau in Polen te gaan.

Prima vertoeven

Maar laten we er vanuit gaan dat je goed gespaard hebt voor je stedentrip en dat je zin hebt om naar Kopenhagen te gaan, los van het budget. Dan zijn er talloze redenen te bedenken waarom Kopenhagen een gave stad is om als stedentrip te bezoeken. We leggen je het graag uit. In de bijzondere stad kun je in ieder geval meer dan een week prima vertoeven. Eén ding is zeker: deze hoofdstad is een heel andere stad dan in ieder geval de andere, Europese steden.

Dat ligt ten eerste aan de architectuur, de bouw, de ligging van de stad. Midden in het centrum is namelijk een groot, populair pretpark gebouwd. Alles wat je doet, of je fietst, met de auto, of lopend, je hebt altijd het gevoel dat je om iets heen aan het bewegen bent. En dat klopt ook letterlijk, overal waar je in het centrum komt vind je het pretpark. Aan de ene kant geeft dit een gaaf, dynamisch effect aan de stad; aan de andere kant blokkeert het wellicht een stads gevoel en lijkt de stad zich meer te vormen naar een industrie.

Pretpark

Enige nadeel van het pretpark: erg duur. Je betaalt een entreeprijs van twintig euro ongeveer per persoon, maar daarnaast moet je binnen in het park ook nog betalen per attractie. En een extra nadeel: dat vertellen ze er ook niet bij als je in de rij bij de kassa staat. Het pretpark leeft natuurlijk op toerisme en heel de stad leeft eigenlijk op toerisme. Kopenhagen is hip en dat merk je aan alles. Veel jonge, knappe mensen passeren de stad lachend en fietsend. Rondom het pretpark is een aantal kanalen te vinden. Brede kanalen waar je ook in de zomer een kano kunt huren op verschillende plekken.

Zo kun je op een heel bijzondere manier, met een kano, de stad verkennen. Rechts van het centraal station, naast het pretpark bevindt zich een grote rivier. Heel hip Kopenhagen verenigt zich hier elke zomer om te genieten van de zon en het water. Alle hippe clubjes en eettentjes zitten aan de overkant van die rivier gevestigd. In de zomer zijn alle terrassen hiervan geopend, waardoor je aan het water op je wenken wordt bediend. En in en op dat water gebeurt een hoop; de inwoners van Kopenhagen zijn, vooral in de zomer, gehecht aan hun water.

Zwembad

Het is een zeer brede rivier en in de rivier is een aantal zwembaden te vinden. Een soort bijzondere afbakening, zodat je veilig kunt zwemmen in een rivier, maar je toch het gevoel hebt dat je in een zwembad zwemt. Daarnaast kun je gebruik maken van een jetski op de rivier en dat is een zeer gave ervaring.

Iets buiten het centrum heb je gelukkig rustigere parkjes en bezienswaardigheden die leuk zijn om te bezoeken, zoals de Zeemeermin bijvoorbeeld. Er schuilt een bijzonder verhaal achter dit beeld. Jaarlijks gaan honderdduizenden mensen met het standbeeld op de foto. Gelukkig is er nog meer leuks om te bezoeken in Kopenhagen, zoals de gekleurde huisjes aan de kant van de haven iets buiten het centrum.

Hip en modern

Al met al is er genoeg te beleven in Kopenhagen; of je nu met je gezin op vakantie wilt gaan als stedentrip, alleen of met een vriendengroep uitgaan en genieten in de zomer. Alles is eigenlijk mogelijk in de stad Kopenhagen die als zeer hip en modern wordt beschouwd. Eén ding nog: vergeet niet de prijzen, alles is echt een stuk duurder, dus reken daarop in je budget en pas je budget erop aan, spaar wellicht iets langer om net iets meer budget te hebben dan in een Duitse of Franse, Europese stad bijvoorbeeld.

Als je genoeg budget hebt, hoef jij je geen zorgen te maken in Kopenhagen en kun je genieten van alles wat je meemaakt in Kopenhagen. De stedentrip naar deze stad is het zeker waard.

Welke reisverzekering kies jij voor Kopenhagen?

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!