Ontdek Boedapest!

Boedapest

De hoofdstad van Hongarije heeft zich in enkele jaren ontzettend snel ontwikkeld als een gave stad om te bezoeken tijdens een stedentrip. Maar waarom eigenlijk? Hongarije ligt in Oost-Europa, vergeleken met landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk, ontwikkelde Oost-Europa zich minder snel. Het gemiddelde, maandelijkse inkomen in Boedapest is ongeveer vijfhonderd euro om het verschil aan te geven.

Die armoede is terug te vinden en terug te zien in de stad, maar juist de afwisseling met de vriendelijke mensen, de Donau en de prachtige gebouwen maakt Boedapest een bijzondere stad. Het eerste voordeel, een stedentrip naar Boedapest is een stuk goedkoper dan een andere, Europese stad of zelfs duurder; een Scandinavische stad als Kopenhagen of Stockholm. Boedapest heeft alles in zich als fijne, culturele stad.

De Donau

De stad is redelijk groot, maar niet te groot om alles lopend te kunnen doen en dat is fijn, hierdoor ervaar je veel meer de sfeer van de stad. En voor de sfeer van Boedapest moet je naar Boedapest gaan. De architectuur, de gebouwen zijn prachtig, maar Boedapest heeft niet een hoop bezienswaardigheden die je moet zien. Langs de kant van de Donau vind je het parlement. Hier worden dagelijks gratis verschillende rondleidingen gegeven.

Dit is wel de moeite waard, omdat het parlement, vooral van binnen, heel mooi, groots en bijzonder is om te zien. Maar naast het parlement zijn er weinig echt bezienswaardigheden die je zou moeten zien. Dit is juist vaak een voordeel, omdat je dan kunt genieten van de rest van de stad: de sfeer. Een echte aanrader; koop in de ochtend of in de middag bij de plaatselijke supermarkt een ontbijtje of lunch en loop richting de Donau, aan de kant van het centrum kun je beneden rustig zitten met verschillende bankjes. Extra voordeel: de broodjes zijn bij de plaatselijke supermarkten heel goedkoop, alles eigenlijk, hierdoor lunch of ontbijt je extra voordelig.

Gebergte

De Donau is erg kenmerkend aan Boedapest, de rivier loopt prachtig door de stad en aan de overkant van de Donau, verder van het centrum af, vind je een gebergte. Je kunt hier prachtige wandelingen maken na de lunch of het ontbijt. Op deze berg loopt een prima pad waarop je kunt lopen en op de berg zijn ook verschillende eetgelegenheden, tentjes, cafés, waar je even kunt bij komen van de lange wandeling die je achter de rug hebt. Vanaf die berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. De Donau horizontaal voor je en daarachter de grote, massale gebouwen; een bijzondere architectuur.

De sfeer in Boedapest is vergelijkbaar met die in Kreuzberg, de uitgaanswijk van Berlijn in Oost. Mede door de underground sfeer ontwikkelt Boedapest zich snel als populaire stad, ook voor backpackers. Veel jongeren reizen met Interrail door Europa, voornamelijk door Oost-Europa, omdat het goedkoper is. Al deze jongeren maken ook altijd een stop bij Boedapest. In de nacht komt de stad tot leven; er zijn heel veel underground clubs. Discotheken van vijf verdiepingen, een omgebouwde fabriek bijvoorbeeld, waar op allerlei verdiepingen in allerlei kamertjes kleine woonkamers zijn gebouwd met tafeltjes en banken. Hierdoor ontstaat er een zeer relaxte sfeer tijdens het uitgaan in Boedapest.

Sziget

Gelukkig heeft de stad nog een andere, zeer succesvolle trekpleister: Sziget. Letterlijk betekent het eiland in het Hongaars. Jaarlijks wordt er op dit eiland Sziget een muziekfestival gehouden: Sziget. Het festival is het grootste muziekfestival van Europa en mede hierdoor heeft Boedapest een grotere naam gekregen, vooral onder Nederlandse jongeren. Het festival duurt tien dagen en daarmee is Sziget ook het langstdurende festival in de zomer. Waarom is niet echt duidelijk, maar vooral Nederlandse jongeren bereiken dit festival. De beste artiesten uit de wereld komen hier optreden, van The Script tot Snoop Dogg en ook de Nederlandse Caro Emerald heeft opgetreden op Sziget.

De beste reisverzekering voor Boedapest

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijktool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!