Ontdek het prachtige Hongarije!

Hongarije

In Oost-Europa ligt het mooie land Hongarije. De afgelopen jaren is Hongarije steeds populairder geworden en dat komt voornamelijk door de hoofdstad van het land: Boedapest. Berlijn was een tijdje de voorganger van Boedapest, maar nu gaan veel jongeren uit westerse, Europese landen naar Boedapest voor de gaafste en meest ondergrondse feestjes. Boedapest heeft dus veel te bieden, maar het is ook een absolute aanrader om nog meer van het land Hongarije zelf te zien als je besluit ernaartoe op vakantie te gaan.

Een ander leuk detail: het allergrootste zoetwatermeer van west – en midden Europa ligt in Hongarije. Dit bijzondere meer heet namelijk het Balaton meer en in de zomer kun je er heerlijk zwemmen, omdat de temperaturen van het water oplopen van twintig tot zesentwintig graden. Het meer is ongetwijfeld een enorme, toeristische trekpleister. Voor de rest is Badacsony een leuke badplaats die aan het Balaton meer ligt, waar je ook heerlijk kunt vertoeven als je besluit naar het meer te gaan rijden om daar een dag te gaan zwemmen.

Bijzondere paardenshow

Verder is het plaatsje Salfold heel leuk om heen te gaan, omdat hier heel vaak de grootste paardenshow van Hongarije wordt georganiseerd. Ben je dus gek of dieren of in ieder geval op paarden, dan is het absoluut de moeite waard om deze bijzondere paardenshow te bezichtigen in Salfold in Hongarije. Daarnaast staat Boedapest bekend om haar mooie en traditionele badhuizen. In deze badhuizen kun je heerlijk tot rust komen, omdat je er ook veel sauna’s en stoomcabines hebt. Anders dan de gewone zwembaden die bekend zijn in Europa.

En ook heeft Boedapest een bijzonder muziekfestival waar jaarlijks heel veel jongeren vanuit heel Europa op af komen: Sziget. Dit festival ligt op één van de twee eilanden in Boedapest en ieder jaar komen er de grootste artiesten optreden en is het tien dagen één groot feest op Sziget en dus ook in Hongarije. Het is zeker een aanrader om een reisje door Hongarije en Boedapest te combineren met een bezoekje van een paar dagen aan het geweldige festival Sziget. Genoeg redenen om een mooie vakantie te boeken naar Hongarije.

Zorgeloos op vakantie met een reisverzekering

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat door een goede reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt vaak gezegd. Maak je daarom geen zorgen op jouw vakantie, mocht er wel wat gebeuren. Met een reisverzekering bent u vooraf verzekerd voor eventuele beschadiging aan of diefstal van uw bagage en bent u verzekerd voor eventuele ziektekosten die u maakt tijdens het reis. Welke reisverzekering het beste bij u past? Vergelijk de reisverzekeringen in onze vergelijkstool en stem uw reisverzekering helemaal af op jouw wensen en eisen. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie!