Wat is de Europa dekking van een Reisverzekering?

Als je een reisverzekering afsluit, dan zit daar standaard een Europa dekking bij. Voor de meeste vakantiegangers is dit meer dan voldoende. Wat houdt deze Europa dekking eigenlijk in en wat heb je eraan?

Wat is de Europa dekking?

Een Europa dekking zit standaard bij elke reisverzekering en is veel goedkoper dan de werelddekking. Veel mensen gaan op vakantie binnen Europa en voor hen is dit dus genoeg om goed verzekerd op reis te gaan. Een Europa dekking is vaak een stuk goedkoper dan de werelddekking en je bent dan op vakantie verzekerd voor talloze zaken, waaronder gestolen en beschadigde spullen.

Welke landen vallen onder de Europa dekking?

Wanneer je een Europa dekking hebt, dan vallen sowieso alle landen binnen Europa onder deze dekking. Er zijn echter nog wat meer landen waar je ook heen kunt gaan zonder je reisverzekering te moeten veranderen. Dit zijn Egypte, Marokko, Turkije, Syrië, Israël, Libanon, Tunesië, Algerije en Libië. Belangrijk om te weten is dat er verzekeraars zijn die moeilijk kunnen doen over Turkije. Sommige gebieden van het land vallen wel onder de Europa dekking, maar andere weer niet. Een ander land waarbij je misschien wat problemen kunt hebben met de Europa dekking, is Rusland. Rusland ligt immers gedeeltelijk in Europa, maar gedeeltelijk ook weer niet. Wanneer je op vakantie wilt naar Turkije of Rusland, is het dus altijd raadzaam om goed te controleren of je verzekerd bent. Dit kan per aanbieder erg verschillen. Wellicht dat je bij een ander land ook twijfels hebt of je verzekerd bent. Ook in dit geval kun je het beste infomeren bij je aanbieder hoe dit zit.

Kun je je aanvullend verzekeren?

Als je een reisverzekering hebt met een Europa dekking, dan is het heel goed mogelijk om je aanvullend te verzekeren. Zo zijn er speciale aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld extreme sporten, duiken of wintersport. Ook kun je je aanvullend laten verzekeren voor extra medische kosten.

Wat kost de Europa dekking?

De prijs van een reisverzekering met Europa dekking is erg afhankelijk van verschillende factoren. Wil je je bijvoorbeeld nog aanvullend verzekeren? Ook kan de prijs anders zijn als je kiest voor een kortlopende of langlopende reisverzekering. Natuurlijk is ook de aanbieder bepalend voor de prijs van een reisverzekering. Hier kunnen nog behoorlijke verschillen in zitten. Zoek je dus een goede reisverzekering, vergelijk dan meerdere aanbieders met elkaar en vergeet niet om te kijken wat er wordt verzekerd.