Het dekkingsgebied van een reisverzekering

Het dekkingsgebied van een reisverzekering

Wanneer je op reis gaat is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Je wilt immers goed verzekerd zijn voor eventuele omstandigheden die tijdens jouw vakantie voor kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschadiging of verlies van je bagage of plotselinge ziektekosten. Met een reisverzekering ben jij hiervoor vooraf geholpen. Maar waar geldt een reisverzekering nu precies? Geldt een reisverzekering in alle landen of enkel binnen Europa? Is er een verschil in dekking met een kortlopende- of doorlopende reisverzekering? Wij zochten het voor u uit. 

Wat is een dekkingsgebied? 

Het dekkingsgebied is het geografische gebied of landen waar de verzekering geldig is. Dit gebied verschilt per verzekering en verzekeraar. De meeste verzekeraars liggen wel op één lijn wat betreft de landen waarin een verzekering geldt. Controleer dit echter wel voordat je een reisverzekering afsluit in de voorwaarde van je reisverzekering. Het kan namelijk zo zijn dat jouw verzekeraar geen dekking geeft in jouw land van bestemming. Dit kan verschillende redenen hebben. 

Een dekkingsgebied kan ook een negatief reisadvies hebben. Dit kan komen door ziekten binnen de grenzen van het gebied, oorlog of natuurrampen. Wanneer dit dekkingsgebied (opeens) een negatief reisadvies heeft en je besluit toch te gaan, dan legt de verzekeraar verantwoordelijkheid bij jezelf neer. De dekking voor dit land of gebied zal dan hoogstwaarschijnlijk niet gelden. 

Dekkingsgebied reisverzekering Europa

Vaak zijn de dekkingsgebieden binnen Europa alle Europese landen plus de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije.

Controleer dus goed of dit ook bij jouw verzekeraar het geval is door de voorwaarde goed te lezen voor het afsluiten van de verzekering of voordat je een reis boekt.

Werelddekking 

Bij een werelddekking ben je verzekerd voor een reis op alle plekken van de wereld. Hierin wordt (vaak) geen onderscheid gemaakt in landen, gebieden of plaatsen. Dit is een veilige optie om te kiezen als je twijfelt of de Europadekking wel geldig is in het land van jouw bestemming. 

Het verschil in dekkingsgebied bij een kortlopende- of doorlopende reisverzekering

Bij de meeste verzekeraars is er geen verschil in dekkingsgebied bij een kortlopende- en doorlopende reisverzekering. Alle gebieden zijn hetzelfde, afhankelijk of je een Europa of werelddekking neemt.