Nederland boekt zomervakantie

De zomervakantie is bij uitstek de periode om erop uit te trekken. Vakanties zijn door de jaren heen volop veranderd. We reizen meer dan ooit en doen dit het liefst zo goedkoop mogelijk. Uit onderzoek blijkt dat we als reizigers specifieke voorkeuren hebben met betrekking tot reizen. Dit wordt bevestigd door diverse reisexperts en grote reissites waaronder Booking.com. Hoe ziet de ideale zomervakantie in 2021 er uit?

Ervaring is belangrijk

Bij het maken van een verre reis draait het meer dan ooit om het opdoen van mooie ervaringen. Materiële zaken voeren niet langer de boventoon. Juist het afwerken van bijvoorbeeld een bucketlist is voor de meeste reizigers veel interessanter dan het kopen van spullen.

Ophalen van herinneringen

Nostalgie is in 2021 belangrijker dan ooit. Mensen reizen bijvoorbeeld af naar bestemmingen uit hun kindertijd. Ze willen graag met eigen ogen ontdekken hoe het daar nu is en deze plekken vanuit een ander perspectief bekijken. Social media speelt daarbij een invloedrijke rol. Reizigers overwegen namelijk meer dan ooit om hun herinneren te delen via kanalen zoals Facebook en Instagram.

Technologie is bepalend

Bij het boeken van een vakantie speelt technologie steeds vaker een belangrijke rol. Technologie zorgt er onder meer voor dat mensen gerichter keuzes maken en zich meer inlezen over een bepaalde vakantiebestemming. Dit helpt hen om goedkoper en slimmer een vakantie of reisbestemming te boeken. Daarmee wordt tevens veel stress voorkomen tijdens de vakantie zelf.

All-in vakanties wijzigen

Hoewel all-in vakanties in Europa nog steeds ongekend populair zijn, is er wel een verandering aanstaande. Mensen kiezen ervoor om steeds vaker buiten Europa te reizen. Zowel Azië, Noord-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika zijn volop in opkomst. Juist ook als er de mogelijkheid wordt geboden voor een all-in vakantie buiten Europa.

Contact met de lokale bevolking

Vakantiegangers zoeken het contact met de lokale bevolking. Het biedt hen de mogelijkheid om iets van het land en de cultuur te begrijpen waar ze verblijven. Daarin geven reizigers de voorkeur aan een gids die niet voortdurend in hun aanwezigheid verblijft, maar die pas ‘verschijnt’ als ze daar zelf een beroep op doen.

Alleen reizen is populair

Alleen reizen is ongekend populair, juist in 2021. Mensen zien het vooral als een overwinning op zichzelf. Bovendien is het tegenwoordig stukken goedkoper dan voorheen om contact te leggen met het thuisfront. Daarnaast zorgen talloze smartphone-applicaties ervoor dat je tijdens een reis altijd gemakkelijk contact maakt met andere wereldreizigers.